Éjfél Kapitány
Legát szülinap 2013
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

Legát szülinap 2013

"De milyen kurva jó, hogy maguk ilyen szorgalmasan dolgoznak ilyenkor is basszák meg, bárcsak mindenki ílyen keményen odatenné magát ebben a rohadt országban!" - üvöltöm oda az este kilenckor bírságoló közterületes adószedőknek, kezemben a kisüveg Heineken sört szorongatva. Megöl ez a rohadt ország, megöl mindenkit, megöli a szerelmet, megöli az életemet. Törni zúzni tudnék tehetetlen dühömben. Rozi csitít, elveszi a sörömet, nem bajt keverni jöttünk, hanem éppen ellenkezőleg.

Óriási öleléseken és kacér mosolyokon verekszem át magam, hogy aztán hosszasan rendeljek a bárpultnál, jusson mindenkinek, legyen öröm és boldogság. Sör, pálinka, bor, kóla light, házi limonádé, rozé, pogácsa. Én már jól érzem magam, pedig a műsor még el sem kezdődött. Az van a levegőben, amit beleteszünk. Levertség vagy az a bizonyos bizsergés - tényleg csak rajtunk múlik. Beleszarok a világba, minden gonoszságába, mindenki butaságába és nyomorába, azt akarom, hogy az én két méteres körzetemben és a szeretteim szívében boldogság legyen. A többiek falják fel egymást, pusztítsák el őket a démonjaik.

Legyenek az embernek vágyai, némileg elrugaszkodva a valóság rutinjától - és próbálja őket kipipálni. Azt hiszem erről szól az élet, sőt, ebben meglehetősen biztos vagyok, ahogy összeér a vállunk.

Orsi a klasszikus melankolikus végzet asszonyát hozza, hozzá képest Legát kicsattanóan vidám, nade ő a szülinapos, és szülinaposnak lenni jó. Jó ez az új videóanyag is, még mindig jók a Lou Reed számok, és egyszerűen fergeteges az Elvis ikrekről szóló videóbetét. Egy vers, egy nóta, egy-egy vendég produkció, teljesen jó a ritmus. Chris bárhogy is kurjantozom, nem énekli el a Pale Blue Eyest, de a Perfect Day az rendben megvolt. Rövid levezető csit-chat, még egy pogácsa a pultoslány ajándékaként, és nincs is maradásom tovább. A ma éjszakának itt most vége, suhanjon az a taxi hazáig, jöhet a Z betűs altató a Navy Seals ajánlásával, és legfőképpen jöjjön a holnap. Nagyon kíváncsi vagyok Rá...

 

Többi írás... Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat Kijárat...

Főoldal Főoldalra...