Éjfél Kapitány
és a Laurie Anderson
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

Laurie Budapesten

 

Indítsd el a videót! Most!

Only an expert can deal with a problem - csak egy szakértő tudja kezelni a problémát. Az egérnek sok időbe telik amíg rájön, hogy csapdába esett. Onnantól kezdve viszont nem szűnik a remegése. Én nem a félelemtől szoktam remegni. Egész másfajta pillanatok azok, amikor a lábam megállíthatatlanul remegni kezd. Imádom azokat a pillanatokat. És az utána következő megnyugvást.

Only an expert can deal with a problem - csak egy szakértő tudja kezelni a problémát. Tart ez a háború, folyik az amerikai és a muzulmán vér, majd minden szám tele teljesen direkt pacifista utalásokkal. Megérint egy pillanatra, hogy tényleg mekkora ország Amerika, és mi milyen kis pont vagyunk csak a térképen. Hol van nekünk ilyen szintű problémánk, mint hogy elküldjük a fiainkat meghalni? Szánalmas apró csetepatéink voltak csak, vannak és lesznek. Említésre se vagyunk méltóak.

Only an expert can deal with a problem - csak egy szakértő tudja kezelni a problémát. Azt mondja, nem akar nagy médiashowval készülni, mert ma már mindenki azt csinálja, még az utcai kirakatok is mozgóképekkel vannak tele. Inkább csak jó zenét igyekszik csinálni, az az igazi kihívás - mondja. Ehhez képest a számok inkább emlékeztetnek az Ugly One with the Jewels monológjaira, mint a régi jó ritmusos, vokálos számokra. Sajnálom. Nekem tetszenek a mozgóképek, nekem tetszik a vokalista lányok hangja, popzenét akarok hallgatni. Elfér mellette a világmegváltás, elfér mellette bármilyen üzenet, de ragaszkodom a dallamhoz.

Only an expert can deal with a problem - csak egy szakértő tudja kezelni a problémát. A pacifista számokat végletekig érzelmes csajsziszámok váltogatják. Elgondolkodtatnak. Fura, kinek mi számít a világban. Fura, hogy ami nekem semmit sem jelent, másnak a minden. És fordítva. Összekavarodik minden a fejemben, hello coronita, hello barackpálinka. Gondolatban egészen máshol vagyok, a maxi méretű matracon a követhetetlenségig kavarodik össze a hat kéz.

Only an expert can deal with a problem - csak egy szakértő tudja kezelni a problémát. Laurie amúgy erősen búsongó. Ez a világ már nem az a világ, ami volt. Ő sem volt mindig ilyen. Nincsenek már bakelit lemezek, nincsenek telefonfülkék, az Ipodokból pedig csak rapzene jön. Érthető persze, hogy 60 évesen ennyi látszik a világ változásából. Az már nem annyira érthető, hogy Hajni a maga 30 évével nem csak hogy ugyanígy feldolgozhatatlannak, de kifejezetten rossznak is tartja a változásokat. Egy rögtönzött mexikói vacsora, Szabi, Odegnál Robi, és Para Zita is kevés, hogy érzékeltessük vele: a világ megváltozása előjel nélküli tény. Kis pontok vagyunk ahhoz, hogy jónak, vagy rossznak minősítsük. Ognjen is megmondta. De erre még úgyis visszatérek.

Only an expert can deal with a problem - csak egy szakértő tudja kezelni a problémát.

A Te szakértőd Én vagyok.

 

Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!
Más zenekritikák...

Kijárat...

Főoldalra...