Főoldal | Éjfél Kapitányról | Több kommentár

A Kapitány kommentál

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Hogy egy összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, az legjobban egy-egy valóságos esemény elemzésével mutatható meg.

 

Többi kommentár

A Kapitányról...

Főoldal...


Putyin ukrán háborúja

Vitatott hovatartozású fegyveresek és páncélosok vitatott csatákat vívnak kelet-Ukrajnában és a hírekben.

CNN: http://www.cnn.com/2014/06/12/world/europe/ukraine-russia-crisis/

A kisgyerekek képesek rá, hogy még a saját összepisilt nadrágjukban is a szomszédjukra mutassanak, hogy Ő pisilt be, mert félnek a büntetéstől. A csajok sem azt mondják szakításkor, hogy "beleszerettem egy másikba és már vele döngetek", hanem hogy "egy kis időre van most szükségük". Ennyire futja nekik. De egy atomnagyhatalom miért nem mondja ki egyenesen, hogy kell nekem az a föld, hadat üzenek neked, meneküljön ki merre lát mert holnap indulnak a tankjaink? Miért bohóckodik itt Putyin felségjelzés nélküli páncélosokkal, meg helyi edzőcipős gépfegyveresekkel? Kitől fél? Mikor ment ki a divatból az egyenes beszéd, és miért játszanak színházat már a legnagyobbak is? Vagy egyszerűen arról van szó, hogy így könnyebb? Így kényelmesebb?

Igen. Aktuálisan az a helyzet, hogy ez praktikus stratégia. A civilizált nyugatnak van papírforma szerinti programja a békére, van válasza a háborús támadásra, de nincs protokollja a sunnyogásra, cigánykodásra és a kettős beszédre. Pedig lassan kéne, hogy legyen, mert ezt a biztonsági rést már az Orbán Viktor kategóriájú vezetők is kacagva használják ki.