Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Agyonlőtték a túszejtőt

Egy fegyveres férfi ki akarta rabolni a Széna téri OTP-fiókot, egy váratlanul betoppanó rendőrjárőr azonban meghiúsította tervét. A férfi ezután túszokat ejtett, ötmillió forintot és szabad eltávozást követelt. A kommandósok megrohamozták a bankot, és agyonlőtték a bankrablót. Két túsz is megsérült az akcióban.

Index.hu 2007. május 04. péntek 18:16

Nincs kecmec

Fegyverrel nem viccelünk. Már annak idején sem találtam semmi kivetnivalót abban, ahogy az eligazító tiszt teljesen egyenesen és világosan elmagyarázta: ha valóban használnunk kell a fegyverünket, akkor ne finomkodjunk, hanem tényleg lőjük le, aki a kerítésen át akarna menni. Ha csak megsebesítjük, akkor hosszadalmas hadbírósági hercehurca vár ránk, hogy hogy is volt azzal a felszólítással, meg a figyelmeztető lövéssel, és egyáltalán. Ha viszont kiterítjük, akkor minden rendben van, dicséretesen megtettük a kötelességünket, és ezt nem fogja senki megkérdőjelezni, legfőképpen nem egy bosszúszomjas gazember.

Még nálamnál sokkal inkább pacifista apám is úgy tanított: a gyerekrablókat és a terroristákat, akik teljesen nyilvánvalóan megsértik nem csak a törvényt, de minden íratlan szabályt is, azokat a bevett szokás szerint elfogás közben lelövik, megspórolva ezzel az ebben az esetben teljesen felesleges utólagos hercehurcát (valamint egy improduktív léhűtő életfogytig börtönben tartásának költségeit).

Egyetértek.

 

Van véleményed? Mondd el!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...