Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Letartóztatták Bálint Antónia barátját

A Vám- és Pénzügyőrség nyomozói 2007. április 13-án reggel több budapesti vállalkozásnál és egy kiemelten közhasznú alapítványnál tartottak házkutatást - áll a VPOP frissen kiadott közleményében. A nyomozás eddigi adatai szerint az érintett vállalkozások és az alapítvány Magyarország európai uniós csatlakozását követően 59 esetben, megközelítőleg 1,4 milliárd forint értékben, jogellenesen hozott forgalomba Távol-Keletről származó élelmiszereket. Földesi Szabó Lászlót, az Egymásért Egy-Másért alapítvány elnökét is őrizetbe vették vasárnap. Földesi előzetes letartóztatását - öt társával egyetemben - a Pesti Kerületi Bíróság rendelte el, a Pesti Fővárosi Ügyészség indítványa alapján.

Velvet.hu 2007. április 16. hétfő 17:17

Hoppá!

"Micsoda váratlan fordulat! A playboynyuszinak plasztikázott a melle! A bodybuilder-bajnok szteroidokat  használt! A vezető politikusok hazudtak!" - így kezdtem az előző, Gyurcsány Ferenc öszödi beszédére reagáló írásomat, és akár pontosan ugyanígy kezdhetném most is, kiegészítve azzal, hogy "A gazdagembernek hiba van az adóbevallásában". Nincs azon semmi meglepő, hogy egy gazdag emberre lecsap a VPOP és az APEH, abban sem ha joggal, és abban sem, ha a gyanúsított ártatlannak bizonyul. Fentiekben az a sokkal érdekesebb, hogy Földesi Szabó László a négyhónapos terhes Bálint Antónia ex-szépségkirálynő barátja. Ahogy a szépségverseny fogadásán elnéztem a szoláriumozott arcú öltönyösök körül nyüzsgő jónőket és a jónők körül nyüzsgő szoláriumozott arcú öltönyösöket: pontosan ez effajta végzet járt az eszemben...

Szépségkirálynők és barátaik

A széplányok messze átlagon felüli testükért és mosolyukért cserébe messze átlagon felüli életszínvonalat szeretnének mind magunknak, mind születendő gyermekeiknek. Ez teljesen természetes. Ha valakinek bármilyen veleszületett tulajdonsága olyan kiváló, mint amilyen pompás testük nekik van, az teljes joggal támaszthat ugyanilyen magas elvárásokat. Teljesen mindegy, hogy valakinek az egyensúlyérzéke, a látása, a reflexe, vagy a matematikai érzéke kiváló, ha abból ki tudja hozni a maximumot, akkor jó esélye van abból megélni, akár nagyon is kiválóan. Ebben nem találok semmi kivetnivalót, sőt, bíztatok is mindenkit arra, hogy nagyon is tudatosan aknázza ki a benne rejlő legjobb képességeket. Hogy a reflex, az intelligencia vagy a hosszú comb ez a veleszületett adottság - az már édes mindegy.

A kérdés az, hogy a szépségkirálynők és playmate-ek mennyire vannak tisztában azzal, hogy választott öltönyös terepjárós partnereik hogyan teremtik elő a mindkettejük által megkívánt életszínvonalat? Van köztünk olyan aki ne tudná, hogy egy ekkora és ilyen országban mint Magyarország, milyen pokolian nehéz a játékszabályokat betartva tisztes vagyonra szert tenni? Nagy vagyonra pedig - egyenesen a lehetetlenséggel határos. Akiknek ez sikerül, azoknak is rendre úgy kezdődik a története, hogy "és akkor megkaptuk azt az állami megrendelést", esetleg, hogy "aztán nagybátyám a vezérigazgató minket bízott meg azzal a munkával".

Személyes tapasztalatom szerint a jónők nagyon is pontosan tudják, mi az ábra. Ha sok dolog nem is érdekli őket, a vagyon nagysága és forrása egészen bizonyosan igen. Aki szinte teljes jövőjét a párválasztásra teszi fel, annak igen gondosan mérlegelnie kell a kockázatot, hogy vajon mennyi ideig tart a pünkösdi királyság, és milyen kínos forgatókönyvekkel kell majd számolni a legrosszabb esetben. Gerti például ahogy a társasági pletykákat meséli nekem, soha nem mulasztja el pár szóban ebből a szempontból is minősíteni a szóba kerülő hapsikat, pontosan kommentálva, ki a nagybani áfacsaló, ki gengszter, ki utazik kábítószerben, kinek van autókereskedése és ki az ingatlanos vállalkozó.

Minél nagyobb a hozam, annál nagyobb a kockázat. Itt is, és akik ezt a játékot játsszák, azok ezt nagyon is jól tudják.
 

Van véleményed? Mondd el! (Normálisan, moderáld magad!)
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...