Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Reklámozz nővel!

Ezen a plakáton döbbentem meg először. Láttam már mosóport, telket, autót és hamburgert nővel reklámozni, de politikai pártot még soha. Jól látszott, ezt a plakátot nem az amerikai választásokon edződött profik csinálták, ez hamisítatlan keleteurópai kreatív, annak is a lowbudget verziója. Hiába a béna szójáték, a puritán megvalósítás: a nőalak valahol mégis hatásos. Női komponensre nagyon nagy szükség van, és most ne csak a cicikre gondoljunk. Számos olyan helyzetet láttam, amit az egymásnak feszülő férfiak a végletekig eszkaláltak volna, de ami egy konfliktuskezelésben ösztönösen járatos nő fellépésével hipp-hopp megoldódott. A női varázserő nagyon is praktikusan használható, pontosan azokon a területeken, ahol mi férfiak genetikusan alkalmatlanok vagyunk. No és ha mindez vékony derékkal, kedvességgel és hajlandósággal párosul, az már maga a kánaán ;)

Reach the impossible star

2 százalékról indulni - ez önmagában is kihívás. Egyedül indulni, befolyásos támogatók, alvezérek és régi bajtársak nélkül pedig duplán az. Az esélytelenséget firtató riporteri kérdésekre rendre megmakacsolta magát. Nem kalkulálunk, nem félünk, megcsináljuk. Egyedül is ha kell. Reach the impossible star. Semmi trükk, semmi rongyrázás, semmi konspiráció. Egy asszony, egy párt, egy kampány.

A legvégére a magányos nőalak mögé program is került, méghozzá olyan, ami sok apróságban racionálisabb, így rokonszenvesebb volt, mint a nagyoké. (Pl: szeptember 1-ig megszüntetné a vállalkozókat bírságoló hatóságok munkatársainak közvetlen és közvetett érdekeltségét, jelenleg ugyanis az APEH revizorai a kiszabott büntetések alapján premizáltak, ami nyilván alapjaiban határozza meg a hozzáállásukat. Ilyesmit a kormányzásban gondolkodóknak esze ágában sem volt ígérni.)

Nem számított rá senki, nem várta senki, mégis megcsinálta. Függetlenül attól, kinek jön kapóra és kinek húzza keresztül a számításait - fejet kell hajtsunk Dávid Ibolya elszántsága és sikere előtt.

Van véleményed? Mondd el! (Normálisan, moderáld magad!)
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...