Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Blogok és bérbloggerek a választási kampányban

"A legutóbbi amerikai elnökválasztás során a legjobban a Bush és Kerry után harmadikként emlegetett jelölt, Howard Dean élt az új csatorna adta lehetőségekkel, melynek révén 7,4 millió dollárnyi kampánypénzt kalapozott össze, csak a blogjával." A magyar pártok ugyanakkor nem látnak fantáziát a témában, amit lesújtónak aposztrofál mindnyájunk blogügyi hírmondója a HVG.

Elképzelem

Felejtsük el egy pillanatra, hogy milyen kevesen olvasnak blogot, és felejtsük el, hogy ebből a kevésből mennyien írnak maguk is. Kis ország vagyunk, kis szavazatkülönbség is sokat számít. Nézzük hát pusztán a hatásmechanizmust...

Elképzelem mi lenne a hatása, ha megjelenne egy nemzetiszínű turulmadaras kommentárom, amiben a család, a hagyományok és az egyenes derék mellett teszem le a voksom, vagy egy égszínkék szabad madaras cikkem, amiben a más kultúrák jótékony hatását, az egyén szabadságát és a parancsuralmi rendszereknek való ellenszegülést éltetem. Ha kicsit is belegondolunk, mindkettő őszinte és Éjfél Kapitánytól megszokott cikk lenne. Mégis - a nyilvánvaló politikai üzenet miatt nem a szokásos hatást váltaná ki. Ezer százalékba lefogadom, hogy az olvasók egyöntetűen így kiáltanának fel: "Hohohó, hát kibújt a szög a zsákból!". Egyik felük így folytatná: "A mi fiunk, a mi fiunk!", a másik felük pedig emígy: "Hát ezt nem gondoltam volna... Te is fiam Brútusz?".

Mi történne, ha szembesülnél vele, hogy kedvenc szerződ más platformon van mint te? Átgondolnád, revidiálnád a saját nézeteidet? Esetleg engem sorolnál át a kedvencek közül az utáltak közé?

Mi történne, ha nem tudod hogy kire szavazz, de látod, hogy kedvenc szerződ mit is javasol? Mint jó rajongó követnéd a példát? Mint dedikált egyéniség, csakazértse fogadnád meg a tanácsomat?

Meséld el! A nélkül, hogy felfednéd saját szavazati szándékodat és irányultságodat - írd meg nekem a fórumba, mit tennél ha én váratlan fordulattal az ellenkező oldalt támogatására hívnék fel!

Meséld el, szólj hozzá, nagyon kíváncsi vagyok!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...