Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Gyurcsány vs. Orbán

Mégiscsak lesz Gyurcsány-Orbán vita pénteken a Parlamentben. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese este a Távirati Irodával közölte, hogy Orbán Viktor elfogadja a kormányfő délután öt órára szóló meghívását. Gyurcsány Ferenc hétfőn az Országgyűlésben hívta vitára a gazdaság állapotáról a Fidesz elnökét. Orbán viktor közölte, hogy nem hajlandó számháborúzni, ő az ország előtt álló feladatokról beszélgetne. A két politikus napokig vitázott a találkozó időpontjáról és helyszínéről is.

Sztárbox

Hogy Anettka és Pandora sztárboxa miért vonzott, azt tudom. Ahogy két vékonyderekú csöcsös puszta kézzel egymásnak ront, ez egyszerre izgalmas és izgató. Amit viszont öltönyös vezéreink székben ülve művelnek egymással az inkább idegesítő és lelombozó. Nekem elég is volt az a 10 másodperc amit előzetesként leadtak, hogy tudjam: ezt a meccset részemről kihagyom. Nem szeretem őket, bosszantanak. Nem nekem szól a színházuk, hanem elszánt követőiknek és azoknak a tanácstalan keveseknek, akik nyomorúságukban majd arra adják a voksukat, akitől többet remélnek kapni.

Kezdem érteni az amerikai hírességek flegma "nem járok szavazni mert minek" attitűdjét. A demokrácia sok-sok éve alatt már mindenki megtapasztalhatta, hogy semmi de semmi gyakorlati jelentősége nincsen, milyen "oldal" vezetése alatt történik pontosan ugyanaz, mint az előző négy évben. "Baloldali" kormány simán kiáll a tőkés alapelvekért, míg a "jobboldali" ellenzéknek sem derogál a munkásosztály aktív védelmezése. Az egyén szintjén pedig végképp nem tudható, hogy egy kormány gazdaságpolitikájából azok profitálnak-e, akik hatalomra juttatták a szavazatukkal, vagy éppen ellenkezőleg.

Ez az egész nem izgat. Számomra nincs tétje.

Szerinted? Szólj hozzá!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...