Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Népszavazás

"A kettős állampolgárságról és a kórházprivatizációról szóló népszavazás is eredménytelen, mert egyik kérdés mellett sem szavazott valamivel több mint kétmillió választópolgár. Mindkét kérdésre a többség igennel szavazott, a kórházprivatizációs népszavazás eredményessége azonban kevesebb, mint százezer szavazaton múlt. A határon túli magyarok kedvezményes honosítása mellett valamivel több mint másfél millió ember szavazott."

Hát...

Hát, bebizonyosodott, hogy erőből ez nem megy. Őszintén sajnálom, hogy ilyen alapvetően nemes célok a kezdeményezők butasága miatt silány pártpolitikai érdekekké degradálódtak. Ezek nem azok a kérdések voltak, amelyek ügyében célszerű volt a közösséget megosztani, hanem éppen ellenkezőleg. Ezeket a kérdéseket csakis konszenzussal lehetett volna (és lehetne még mindig) megoldani. Egyértelműen NEM erőből, nem pártos gondolkodással, nem pusztán érzelmi megközelítéssel kellett volna közelíteni a problémához. Remélem annyi eredménye volt mindennek a törekvésnek és költségnek, hogy legalább ezt mindenki belátta és talán normális megközelítéssel tudunk újra nekiállni.

Magyarok Világszövetsége?

Ami azt illeti még a semleges szemlélőt is irritálta az adóforintjainkból fenntartott Magyarok Világszövetsége elnökének szavazás előtti nyilatkozata, miszerint ha kell addig szavaztatják újra és újra az országot, amíg igen válasz nem hangzik el a kettős állampolgárságra. Nahiszen! Kop, Kop! Halló McFly, van otthon valaki?!

Szerinted? Szólj hozzá! (Tudod: no politika, no vallás!)
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...