Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Védőoltás helyett börtön

"Kiskorú veszélyeztetése miatt első fokon hat-hat hónapi – végrehajtásában két-két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a Szombathelyi Városi Bíróság Zöld József Balázst és feleségét, akik a most négyéves kislányuknak több kötelező védőoltást nem engedtek beadni.
A szombathelyi Zöld házaspár azért zárkózott el a kötelező védőoltások beadatása elől, mert szerintük a vakcináknak olyan mellékhatásai is lehetnek, amelyek akár súlyos betegségeket is okozhatnak. A városi gyámhivatal végül kiskorú veszélyeztetése miatt jelentette fel a pedagógus végzettségű szülőket, arra hivatkozva, hogy a védőoltások elmaradása miatt a gyerek egészségi ellenőrzése lehetetlenné válik."

Hogyan?

Nem bonyolult eset ez. Kezdjük az elején. Zöld Csengele - a szóban forgó leánygyermek - teljesen egészséges. Sem nem allergiás, sem nem gyógyszerérzékeny, sem nem különleges semmilyen szempontból. Éppen olyan, mint bármely más normális négyéves. Nem arról van itt szó, hogy az egészségügy bulldózer módjára vakon át akarna gázolni egy különleges kislányon. Arról van szó, hogy Csengele szülei szegülnek ellent a papírformának, a törvénynek. Konkrétan miért is álltak ellen a szülők? Kapaszkodjunk meg: mert úgy GONDOLTÁK, úgy HALLOTTÁK, hogy vakcinának mellékhatásai LEHETNEK, ezért más, általuk választott homeopátiás szert alkalmaznának inkább.

Rendeljünk autót olyan extrákkal ahogy mi szeretnénk, rendeljünk bútort a gyárból egyedi módosításokkal, hordjunk mobilt saját előlappal, adjunk a gyerekünknek különleges nevet amit senki más, csináltassunk speckó rendszámot az autónknak... A változtatásra való hajlam része genetikus programunknak, amire a fogyasztói társadalom marketingesei alaposan rá is játszanak. Csináljunk mindent különlegesen, úgy, ahogy az nekünk tetszik, ahogy az nekünk jó, ahogy azt mi jónak tartjuk? A határtalan önzés doktrínája ez: az egyén kényelmét bármi áron biztosítani. Éljen a divat, éljen a modern, dobjunk szemétre mindent ami régi? Ezúttal azonban Zöldék túllépték a határt, mert egyénieskedésükkel a közösségre jelentek veszélyt - a járvány nem tréfadolog. Nem kérdés, hogy közegészségügy szempontjai jóval előbbre valóak, mint a kényes fogyasztóké. Támogatom, hogy a törvény teljes szigorával lépjenek fel azok ellen, akik a közösség legkritikusabb szabályait olyan indíttatásból szegik meg, hogy a homepátia trendi, a hagyományos vakcina pedig ciki...

Jóhogynem holnap majd azzal jönnek a Józsefvárosban született csöpp kínai gyerekek szülei, hogy ők inkább népük többezeréves tűszúrásos technikájukkal kerülnék el a járványt, nem pedig a mi párszázéves európai kemikáliáinkkal...

Kockázatelemzés

Az ÁNTSZ adatai szerint "évente 2-2,5 millió oltást adnak be az országban, amelyek közül legfeljebb 100-200 embernél figyelhetők meg fokozott oltási reakciók. Ezek közül is csupán néhány esetben alakulhatnak ki szövődmények."

A család ügyvédje szerint "a bíróság elmulasztotta megvizsgálni, hogy a védőoltások elmaradása miatt valóban veszélyben van-e Zöldék kislánya." Természetesen nincsen, hiszen a törvénytisztelő szülők és a kötelező oltások miatt nincsenek járványok. Figyelemre méltó logika, hogy miután a többiek kockázatvállalása miatt nincs közvetlen veszély, akkor Zöldéknek nem kell "feleslegesen" kockáztatni... Iskolapéldája az antiszociális magatartásnak.

A kockázat persze valójában létezik. Olyannyira, hogy magam is a között a 100-200 között voltam anno, akiken "fokozott oltási reakciók" voltak megfigyelhetőek, egészen konkrétan a kanyaró elleni oltóanyagtól. Czinner doktornak nem kevés munkájába tellett, hogy meggyógyítson (az utólagosan hibás szériájúnak minősített) oltóanyag keltette betegségből. Ez a kockázat - a mellett hogy elhanyagolhatóan csekély - legalább tudható, szemben az alternatív hatóanyagokkal, amelyek nyilvánvalóan szintén hordoznak kockázatot, csak nem tudni mekkorát.

Úgy gondolták, azt hallották...

Én speciel már régóta azt HALLOTTAM, hogy az Antarktisz jege alatt, a világháború végén létesített titkos 211 kódjelű náci bázis működik még ma is. Aki kételkedne ebben, számos könyvet, cikket és weboldalt olvashat végig ebben a témában, részletesen felsorolva a bizonyítékként szolgáló anyagokat. ;) 

Nincs az az elmélet, az a gyógymód, az a téma, aminek ne lennének lelkes hívői és harcos ellenzői...  Kinek-kinek szíve joga, hogy a saját hite szerint éljen, a saját mániáival foglalatoskodjon, addig a pontig, amíg másokat ezzel nem zavar. Esetünkben ezen a határon jócskán túlléptek Zöldék hiszen nem csupán zavarnak, de veszélyeztetnek minket. Nem hagyhatjuk sem nekik, sem másnak.

Szerinted? Szólj hozzá!
Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...