Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Tüntetés a Tilos rádió ellen

Félreértették Újévi üdvözletem... Arról beszéltem, hogy keressünk egy gyűlölni való karizmatikus ellenséget, és egy imádnivaló angyalt. A tilos rádió eszement és részeg műsorvezetőjét legnagyobb jóindulatommal sem tudom karizmatikusnak nevezni. Sokkal inkább a seggfej állná meg a helyét, ha már jelzőket keresek. Elképesztő, hogy miután ország-világ és maga a rádió is elhatárolódott tőle, mégis ezrek méltatták arra, hogy az ő apropóján induljanak méltóságteljesen tiltakozni egy téli vasárnap, amiből (sajnos mondhatom, hogy szokás szerint) hazaárulózás, fotós abuzálás, zászlóégetés, majd kínos magyarázkodás és elhatárolódás lett. Klasszikus ágyúval verébre szituáció, ráadásul óriási öngól mindezt a szeretet jegyében tenni. 

Felveszed ha a hajléktalan részegen beszól az utcán? Nem hát - nincs a te szinteden. Foglalkozol egy részeg nyikhajjal, akit ráadásul azonnal annak rendje és módja szerint kirúgtak? A te szinteden lenne? Kéretik sürgősen újra olvasni az Elméletet a Pozícióharcról.

Matula Magazin

Az ezt követő szórásba belekerült Best of 2003 helyezettem, a Matula Magazin is, pedig már világosan megmondtam, hogy hívó olvasók ne kattintsanak rá. A Matula kétségkívül minden határon túlmenő, politikailag 100% inkorrekt, de alapvetően komolytalan, és nevettető produkció. A Matula Magazint megtámadni pontosan olyan, mint a Beavis and Buttheadnek, vagy méginkább a South Parknak nekimenni. Röhejes.

Gyűlölni vagy imádni?

Alaposan félreértették Újévi üdvözletem. Ha valaki egy imádnivaló angyal szerelme és a gyűlölködés közül az utóbbit választja, ott baj van. Remélhetően csak annyi, hogy nincs elegendő angyal a környéken. Tessék megkeresni és szeretni őket - akkor talán nem lesz sem idő, sem kedv a gyűlölködésre. 

Én mindenesetre az angyalt kívánom...

Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...