Éjfél Kapitány
kommentál
Levél Éjfél Kapitánynak...

Az igazi élet nagy kaland...

Az élet igazán kemény helyzeteket tud produkálni. Mostantól azonban nem csak a Kapitány elméletei szolgálnak útmutatóként a zavaros helyzetekben, hanem kommentárjai is. A szabályok és elméletek alól mindig akadnak kivételek. Hogy egy tényleg összetett helyzetben hogyan működik Éjfél Kapitány világlátása, azt legjobban talán egy-egy valóságos esemény elemzésével lehet megmutatni. Lássuk tehát a nagyvilág egy-egy aktuális történését, Éjfél Kapitány szemszögéből.

Évi a Big Brother győztese

Az első hazai Big Brother show győztese, a végső döntésben részt vevő Renato és Bálint előtt Évi lett. "Itt Big Brother." mantrázta a torzított géphang. "Évi, harminc perced van, hogy elhagyd a házat." Még talán vége sem volt a mondatnak, Évi utolsóként és győztesként már repült is kifelé a szobából. Lelki szemeim előtt már láttam, ahogy az alaposan lelakott helyszínt birtokba veszik a technikusok, felspulnizzák a kábeleket, leszerelik a kamerákat, a fénytechnikát, majd megjelennek a bútorszállítók, végül a takarítók, hogy kipucolják a maradékot, óriási műanyagkonténerekbe zúzva mindent, ami megmaradt a cirkuszból. A shownak azonban még nincsen vége, felhömpölyög a zene és Évi szalad, vonul kifelé, fejgépek követik útján, tüzijáték rakéták röppennek minden lépésére, sikoltozás tombolás. Rajongó hegyek, kordonok, kétajtós biztonságiak amerre csak megy, hollófekete Lexus cabrió, és konfetti, konfetti de rengeteg. Katarzis.

Lány győztes?

A statisztikák szerint a BB magyar nézői között a nők vannak többségben. Ennek fényében különösen figyelemre méltó, hogy Évi megszerezte a szavazatok több mint felét. Nem pusztán arról van szó tehát, hogy minden férfinéző a hosszúhajú csöcsösre és minden női néző a gitározó sármos fiúkra szavazott volna.

Az életművész Renato és "Relax" Bálint jó srácok, de nem igazán összehasonlíthatóak Évivel. És ha ez mégis megtörténik, mi a tanulsága annak, ha két alma és egy körte közül a körtét választják? Semmi.

"A magyar társadalom saját magát fogja lejáratni. Ha Évi nyer, akkor azt mondja ki, hogy az a legjobb nő aki jól kefél jól főz és takarít + a kutyát is ellátja." - szól a legáltalánosabban megfogalmazott ellenvélemény. Kicsit olyan vélemény ez, mint a "Brian élete" Monthy Pyton kultuszfilmben a Róma ellen lázadó lüke forradalmárok, akik összegzik, hogy a gyűlölt birodalom a közbiztonságon, a fürdőkön, az iskolákon, az utakon és a csatornákon kívül semmit se adott a leigázottaknak. Valóban borzalmas nőtípus, aki jól kefél, jól főz és rendet is tart :-)

Annyi bizonyos, hogy Évi abszolúte semmiben nem követi a Cosmopolitan huszonéves hajadonoknak szóló ajánlásait. Sőt, azokkal ellentétben óriási ízléstelen tetkó virít a hátán, káromkodik mint kocsis, zsírosan főz és cseppet sem figyel a vonalaira.

Akkor miért is?

Mert igazi nő. Személyében az az ősanya győzött, akiben lobog a tűz, aki bekapja, hogy örömöt okozzon, aki mosolyog, hogy mindenki mosolyogjon, aki főz, hogy mindenki jóllakjon, aki rendet rak, hogy mindenki rendben lakhasson, (és aki imádja az állatokat, hogy rokonszenves legyen a nézők szemében). Ezek mellett merőben másodlagos, hogy hányadik lenne egy háztömb körüli szépségversenyen, miképpen az is, tudja-e ki volt Hölderin, Heine, Schiller, Rilke. A német őr se tudta.

Nem állítom, hogy Évi a nőideálom. De azt igen, hogy Évi üdítő jelenség volt a képernyőn a jól ismert televíziós dívák ellenpontjaként, és azt is, hogy a BB ház lakói közül Évi nőiesebb volt bármelyik vetélytársnőjénél. Ennyi pedig bőven elég a megérdemelt győzelemhez.

Csók Évi, minden jót!

Érdekel Éjfél Kapitány többi kommentárja is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...