Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Segítő kezet nyújtani?

Cheron megfáradt kérdése

Mostanában nem vagyok önmagam. Sok a munkám a tanulni való és a környezetemben is sok a probléma. Eddig próbáltam megőrizni az emberségem és segítőkezet nyújtani másoknak. De nem sok mindent kaptam vissza. Meguntam, bár a testvérem szerint ettől vagyok jó ember. A kérdésem: Maradjak ilyen és tegyem tönkre magam mások problémái miatt vagy éljem az életem és ne foglalkozzak mással. És honnan tudhatom hogy ki érdemli meg a segítségem?


Éjfél Kapitány távolságtartó válasza

Tönkretenni magad mások problémái miatt? Azt hiszem, másokon segíteni csak úgy lehet, ha nem ártod bele magad túlságosan a dolgaikba. A problémáikat nem megélni kell, elég megérteni őket. (Képzeld csak el, ha a mentőorvos minden balesethez kivonulva sírógörcsöt kapna...) Aki segítséget nyújt, annak jól felkészültnek és legfőképpen kiegyensúlyozottnak kell lennie, máskülönben nem is tud hatékonyan beavatkozni. Ha belőled túl sokat vett ki a másokon való segítés, akkor pihenj egy kicsit, amíg visszanyered az erődet, hogy később újra adhass belőle.

Segíts továbbra is önzetlenül – de ne erődön felül – mindazoknak, akiket Te méltónak találsz.