Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Pedofília

Pedofília

Már a kémia sem volt a szakterületem, a pedofília pedig végképp nem az – mégis erről kaptam kérdést.

Goldfish provokatív kérdése

Lévén társadalmilag eléggé elítélt téma, és objektíven vizsgálni láthatóan elég kevesen merik, gondoltam, megkérdezem Éjfél Kapitányt is, mivel az eddigi oldalon lévő válaszok elég objektívnek tűntek: mi a helyzet a pedofilokkal? Van-e elfogadható fajtája ennek a vonzódásnak? (Itt fel tudnám hozni példának Lewis Carroll-t, akinek számos verse és novellája mellett talán a világ minden sarkában legismertebb az "Alice csodaországban" című könyve. Ellenpéldának pedig... például Stephen Kinget [félreértés ne essék, nem azonos a közismert horroríróval.]) Ha igen, hol a határ?


Éjfél Kapitány konzervatív válasza

Ha arra számítottál, hogy szokásomhoz híven egy váratlan nézőpontból közelítem meg a témát – hát csalódást kell okozzak. Nem gondolom, hogy az objektivitás nevében bármi pozitívumot is meg kellene említsek ezügyben – mert nem látok ilyet.

Olcsón és legálisan lehet kapni borotvált és mindenre hajlandó 18-19 éves lányokat, legyen ez mindenkinek elég, aki a feszes husira bukik. A törvény nálam is jóval megengedőbb, és 14 éves kornál húzza meg a beleegyezési korhatárt, szóval már a gimnazista csajok se számítanak tabunak. Vannak persze ez alatt is határesetek és egyedi kivételek, de azokból nem általánosítanék. Egy Nabokov-féle történetet még éppen hogy el tudok képzelni a 12 évesen már belevaló, sőt aktívan csábító Lolitával, de ez már tényleg az abszolút alsó határ. Ami ez alatt van, az alja dolog, és nem találok rá bocsánatot.