Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Önbecsülés ?

Búsuló önbecsülő kérdése

Mit tehet alacsony önbecsüléssel egy fiú, ha vágyai mégis vannak? Az ösztöneim élnek, az elvárásaim is magasak, csak egyszerűen bármilyen jó nővel ( úgy értem, helyes, csinos, jól lehet beszélgetni vele komoly témákról, stb...) való találkozás, randi, beszélgetés esetén lesüt rólam, hogy odavagyok érte, felnézek rá, többnek tartom magamnál? (Az alacsony önértékelés oka valószínűleg a sok visszautasítás, amit a korábbi visszautasításokból fakadó alacsony önértékelésnek tudok be) Úgy néz ki, hogy róka fogta csuka. Van ötleted?


Éjfél Kapitány aktivizáló válasza

Az jópont szokott lenni, ha lesüt rólad, hogy odavagy érte. Hogy többre tartod magadnál, az viszont ebből egyáltalán nem következik. Ha ez is a lányok végkövetkeztetése, akkor bizonyosan másból derül ki számukra. Koncentrálj intenzíven arra, ami működik, és ami nem is esik nehezedre: legyél oda értük! Ugyanakkor minden mást kerülj, amiből a problémádra lehet következtetni.

Igyekezz úgy levezetni a beszélgetéseket, hogy azok róla szóljanak és ne rólad. Legyél aktív(!) az irányába! Róla beszélj, neki bókolj, Őt beszéltesd, de irányíts! Rá figyelj, vele foglalkozz, halmozd el pozitív visszajelzésekkel. Ha kellő intenzitással és lelkesedéssel foglalkozol vele, akkor sem időd, sem alkalmad nem lesz "alacsony önbecsülésűnek" mutatkozni.