Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

Miért nem egyértelmű már?

Miért nem egyértelmű már?

Magdolnának tetszik az új főnöke, de már egy éve nem jutnak közelebb egymáshoz. Miért?

Magdolna kiscsirkés problémája

Kedves Kapitány! Jeligém talán ez is lehetne; "Nem értem Őt."....vagy "bizonytalanságban..... vagy "miért nem egyértelmű ennyi ideje már?" vagy "vajjon én nem vagyok vele egyértelmű? " A történet szokványos ugyanakkor kényes; munkahelyen új férfi vezetőm lett. XD Már nem vagyunk fiatalok, középkorúak vagyunk, 50 évesek. Ő is és én is. Ettől függetlenül érző lények vagyunk. Mi is.... Alaphelyzet; mindegyikünk társsal él. Én vékony testalkatú vagyok (mások mondják, én túl szerény és pesszimista vagyok ahhoz hogy ezt kijelentsem) a koromhoz képest csinos vagyok, azt mondják simán 10 évet is letagadhatok. Ettől függetlenül tisztában vagyok magammal és a korommal. Egyszerűen, de csinosan öltözködöm. Fiatalosnak, sportosnak mondanak. (Sportolok is). Szőke vagyok ( de nem a vicc szerint; 2 műszaki diplomám van, mérnökként irányítási rendszert vezetek). Ő pedig; vezető beosztással, emberszerető, barátságos, nem egy macsó-és nem erős hangvitelű, inkább csendes típus. Főnökként abszolút toleráns, mindenkit megdicsérő, mindenben támogató, együtt dolgozó típus. Az a tipikus "jó fej) :) Ja és ő is 50 éves.

Már több mint egy éve – mióta a vezetőm lett- szemezeget velem, egyszerűbb flört jeleket ad, néha 'éppenhogy-módszerrel (ujjheggyel) megérinti a karom, értekezleten melyet ő vezet, amikor más beszél, több percig engem néz. Máskor is ha beszaladok aláírtani vmit hozzá, megdicsér, vagy ő segít a gépén, korrigálja helyettem a dokumentumot, mindig a szemembe néz és mosolyog, pár másodpercig végig fut az alakomon (amolyan lopva-tekintettel), időnként ha összefutunk a munkaterületen, magán jellegű, de óvatos érdeklődő kérdéseket tesz fel ) pl. hogy bírjuk otthon ezt a meleget, hogy sikerült a múltkori kirándulás, hova megyünk most a szabi alatt, hogy teltek az ünnepek, merre jártam, stb. Sajnos több beszélgetésre lehetőség nincs munkahelyen, hiszen nagyon szemek előtt és fülek között vagyunk. No és mindegyikünk foglalt. Neki egy válás után most (7 éve) egy 10 évvel fiatalabb, de már -óvatosan is fogalmazva- nem csinos (elhízott) élettársa van. Viszont amikor nem látja/látta, észre vettem hogy némely fiatalabb kolleginának hátulról igen csak nézi hátulról a formás popsiját.....de persze megértem. Nekem 30 éve férjem van. (már nem a régi a kapcsolatunk). Én nem vagyok egy könnyen szerelembe eső és megszédülő típus, megfontolt és óvatos vagyok. Szeretek meggyőződni az igaz mély érzelmekről. Nekem ehhez idő kell. Nálam ez alapoz meg minden továbbit. Soha nem voltak amolyan "egy-éjszakás kalandjaim (mely most állítólag oly divat). Nálam ez nem jön be. Soha nem is volt. Nem is lesz. Visszatérve Ő-re; előfordul hogy többed magunkkal megyünk 1-1 napos munkára egy társ céghez tárgyalni, Ilyenkor Ő ( mármint a főnököm) vezet és amikor a nap folyamán pár percre éppen csak 2-en vagyunk, akkor is intéz hozzám egy egy érdeklődő kérdést (pl. hogy én miért nem eszem meg az uzsonnámat, vagy ha látta h egész nap alig ettem, kérdezi miért nem ebédelek, stb). Időnként úgy látom zavarban van a jelenlétemben, volt hogy a tárgyaló asztalra kikészített ásványvizes palackot kiöntötte véletlenül ( éppen akkor amikor oda pillantott rám és látta hogy én is nézem Őt) én persze azonnal oda léptem az asztal másik részéről és pzs-vel segítettem neki felitatni az asztalon álló vizet, mire ő megköszönte és mondta "köszi, nagyon rendes vagy...."

Voltak már céges bulik is, ahol amikor csak tudott, folyamatosan nézett, ha kikerültem a látó mezejéből, lassan de biztosan fürkészte a helyiséget hova tűntem a sok kollega között. Mivel ezek a céges rendezvények önerőből összehozott bulik, ezeken a bulikon én általában sokat dolgozom, segítek a szervezőknek stb. és azt is láthatóan figyelemmel kísérte.... szal amikor csak látómezejébe érek, közelében vagyok, csak néz, figyel, volt olyan hogy láttam; egy céges-teakonyha ablakából figyelt míg én tárgyaltam a tea konyhán kívül eső munkaterületen az ott álló kollegákkal, stb. Mindehhez tartozik hogy mivel nem vagyok könnyen a flörtökre elcsábuló és nagyon megfontolt vagyok, eddig nagyon "hidegen, mereven, – tartva a kollegális kommunikációt és viselkedést – viseltettem iránta a jelzéseire, volt hogy ő pl. mikor meglátott egy nap kezdetén a munkahely területén de nem számított rá hogy ott megjelenek, lelkesen hangosan, felcsillanó szemekkel köszönt, én meg snasz reakcióval (amolyan fa arccal, póker arccal, úgy mint a többi kollegának is ) köszöntem vissza. Ez a szitu pl. láthatóan ez nem esett jól neki, de hasonló szitu többször is volt. Talán sejthető h nekem is több mint szimpatikus Ő, de ez nálam lassabban bontakozott ki; tőle ezeket a kitartó jeleket már több mint egy éve tapasztalom, érzem is tőle és már eleinte is nekem is kezdett bejönni, de nem reagáltam rá, úgyszólván magamban nem vettem komolyan eleinte, úgy érzem kicsit több, erősebb jelre lenne szükségem ahhoz hogy vissza jelezzek neki. Ezért továbbra sem adok feléje semmi jelet annak ellenére hogy egy ideje már szenvedek.Nehéz persze megállni, és bár az utóbbi időben meglehet sejti ( gondolhatja már éppen ideje), pici jeleimből hogy oda vagyok én is érte. (pl. a horoszkópja jelét viselem medálként és ő tudja hogy nem az én horoszkópom és azt is tudja hogy hiszek a horoszkópokban. Meg most már én is bátrabban nézek a szemébe, többször nézek rá határozottabban és jobban "lelkesedek" mikor meglátom (eddig is, csak eddig teljesen hidegen reagáltam feléje, pl. eddig csak elpillantottam másfelé mikor rám nézett...).

Amit tehát nem értek; már több mint egy éve ez a "egymást méregetjük, nézegetjük távolról"....szintű kölcsönös szimpatizálás (bár nálam késett talán egy picit :) ) tart. Kérdésem; vajon miért nem ad erősebb jelet? Lehet hogy én nem vagyok feléje egyértelmű? Tény h nagyon hidegen viselkedtem eddig vele, de legalábbis úgy mint egy kollegával. De éppen azért mert nekem több jel részéről. kell az eddigieknél. (Ugyanakkor a dologhoz tartozik, hogy napi szinten vannak magán jellegű programjai, vmi is edzésre jár, oda megy ahova akar délutánonként. Ha akarta volna, eddig már meghívott volna). De az is lehet, hogy a munkahely miatt nem lép tovább. Vagy mi miatt nem mer....? Lehet hogy a korom miatt? De akkor miért teszi mindezt felém? (Ő is 50 éves.... tudom a pasik többségének fiatalabb kell). (Buli után is amikor hazafelé jöttünk egy céges kisbuszon, mellém ült, beszélgettünk, a combomra tette a kezét, de akkor kicsit pityókás volt, én legalábbis erre tudtam be a dolgot. Nem értem tehát, talán azért nem mer többet egyértelműen lépni felém, mert én nem vagyok feléje egyértelmű, vagy tart attól mind2nk kapcsolatban él? Az tény hogy ő mint vezető, meg én is a munkahelyen nagyon szem előtt vagyunk. Talán ezért nem jön át magától az irodámba sem, (másik épületben vagyok), mindig én megyek át hozzá, amikor össze hív bennünket, vagy egy munkát kell megbeszélnünk. Ilyenkor viszont állandóan néz, felém fordul,a szék támlájára teszi a kezét amelyen ülök, engem néz és nem pl. a műszaki rajzot ami a téma lenne. :)

Szóval nem értem. Szerinted a házinyúlra nem lövünk effektus miatt nem lép tovább? Vagy Én nem vagyok feléje egyértelmű? Én elvből nem hívom meg -először- vacsira vagy ilyesmire. Tegye meg ő a határozottabb lépéseket. Persze ha komolyan gondolja már több mint egy éve a felém küldött érdeklődését. Mi várható szerinted a leírtak alapján? Köszönöm ha segítesz a bizonytalan dilemmámon.:) (És kérlek ezeket ne kérdezd és ne mond; "házinyúlra nem lövünk.... vagy" mit várok a kapcsolattól"..... ezeket én is feltettem magamnak. Rózsaszín ködben ezekre egyelőre nincs rá válasz..... :(


Éjfél Kapitány férfias válasza

Parádésan cáfolod az általános vélekedést, miszerint az idősebb nők már érettebbek és tapasztaltabbak, mint a kiscsirkék. Nem azok – szemmel láthatóan ugyanolyan hormonvezérelten intézitek össze-vissza a dolgaitokat, mint annak előtte. Mentségedre szóljon, hogy ezzel nem vagy egyedül, ezt a kérdést például már más is feltette nekem, és én rendesen meg is válaszoltam itt.

Röviden megismétlem: egy tapasztalt férfi nem kezd ki MINDEN nővel, aki tetszik neki, mert 100 esetből 99-ben kosarat kapna. Egy tapasztalt férfi csak olyan nővel kezd ki, akinél a szokásosnál JÓVAL KOMOLYABB érdeklődést lát.

Te egészen nyilvánvalóan csak nagyon alacsony intenzitású jeleket adsz, amik nagyjából a nullával egyenlőek egy férfi szemében. (Példának okáért, egy férfi észre se veszi, hogy egyáltalán nyaklánc van rajtad, nemhogy azt, hogy az horoszkópos, azt meg pláne nem vizsgálja, hogy az vajon kinek a horoszkópjával egyezik meg.) Egy tapasztalt férfi ennél sokkal határozottabb jelekre reagál csak – és te ilyeneket nem adtál, sőt, inkább csak kislányosan húzódoztál. Ha tényleg viszonyt akarsz vele, sokkal de sokkal direktebbnek és határozottabbnak kell lenned. Leveledből ítélve viszont, ezt nem kellene erőltetned, ez a tinédzseres képzeletbeli álmodozás sokkal inkább neked való, mint egy valóságos félrelépés.