Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Miért hülye a főnököm?

Miért hülye a főnököm?

Tom simán lehülyézi a főnökét. Lehet, hogy igaza van.

Tom filozofikus kérdése

Miért hülye a főnököm?


Éjfél Kapitány oknyomozó válasza

A főnököd nem biztos, hogy hülye. Csak teljesen mások a szempontjai, az érdekei és a látásmódja, mint a tiéd. Vegyük egy atomerőmű építését. Ugyanaz a dolog teljesen másképpen látszódik a különböző emberek szemszögéből.

Az energetikus számára a dolog egy apró pötty a térképen és sok sok megawatt országosan terítendő pluszteljesítmény. Az építésvezető szemszögéből a dolog x milliárd forint büdzsé, rakat vállalkozó cég és egy határidő, ami alatt készen kell lenni. A munkás számára a dolog pedig csupán egy fal, aminek egyenesen kell állnia, vagy egy cső, aminek a hegesztését még ebédig be kell fejeznie. Az arra járó autós számára a dolog pedig igen bosszantó, mert nem bírja megelőzni az előtte cammogó óriási dömpert.

Fentiek persze nem zárják ki, hogy főnököd valóban rövidlátó, kibírhatatlan, alacsony intelligenciájú, vezetésre teljesen alkalmatlan. Ha ez így van, akkor annak nyilvánvalóan genetikai okai vannak.