Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Mi nyomja a szívedet?

KugliKém ötletes visszakérdezése

"Én nagyon élvezném, ha néha megkérdezhetnék valakit, bármiről, ami a szívemet nyomja. Arra gondoltam, ennek mások is örülnének." – mondod lejjebb.

Jól gondoltad. Most mi nyomja a szívedet, szupahíró? Mesélj! :)


Éjfél Kapitány szomorkás válasza

A legtöbb szuperhős nem annak születik, hanem valamilyen váratlan sokk hatására válik azzá. Peter Parkert egy pókcsípés változtatta Pókemberré, Jack Napier menekülés közben az Axis Chemicals savas tartályába esve változott Jokerré, míg Bruce Wayne szülei meggyilkolásának pillanatában vált lélekben Batmanné. Ha ezek a balesetek nem következnek be, most három szuperhőssel kevesebbért rajonghatnánk.

Éjfél Kapitánnyal is valami hasonló történt annak idején. Tinédzserként éltem meg, ahogy apámat a napi másfél doboz Symphonia következményeként pár hónap leforgása alatt elvitte a tüdőrák, lerombolva mindazt a biztonságot és vidámságot, ami mindaddig természetesnek és magától értetődőnek tűnt. Tinédzserként váltam férfivé, a megmaradtak családfőjévé, és szakadt a nyakamba annyi felelősség, ami sokakat egy életen át elkerül. Azt hiszem, ez a korai kihívás alaposan felgyorsította a fejlődésemet néhány területen és gyanítom, nem egy sikeremet ennek köszönhetem. Példának okáért, Éjfél Kapitány is az ekkor felszabadult energiákból kelt életre évekkel később.

Azon gondolkozom néha, ha apám még élne, akkor hogyan alakult volna a történetem? Egy tipikus, kényelmes hapsival több volna a világon személyemben, akinek kisebb dolga is nagyobb, mint a világgal foglalkozni? Vagy éppen ellenkezőleg, egy apja jó tanácsaival és tapasztalatával is gazdagabb Éjfél Kapitány dolgozna a világ megváltoztatásának misszióján?