Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Király vagy rabszolga?

Király vagy rabszolga?

Moralizáló bölcsészkérdést kaptam: Tomóceusztakatiki király, vagy Gugyu rabszolga szeretnék-e lenni. Szerintetek?

Polczer-porta fura kérdése

Tomóceusztakatiki egy király, szolgái vannak, palotában él, bársonypárnák között. Gyugyu egy rabszolga. Feleségét megölik, lányát a gazdája Tomóceusztakatikinek ajándékozza, akinek kedvtelésébe bele is hal, ő maga naponta szenved el fizikai fájdalmakat is. Tomóceusztakatiki hiszi, hogy neki joga van ezt tenni, boldog, semmilyen lelkiismeretfurdalása nincs. Gyugyu vigaszát az jelenti, hogy tudja, ő tiszta maradt. 5 perc múlva meghalsz, és egyikükben fogsz feltámadni. Nem fogsz emlékezni a jelenlegi valódra. Ki akarsz lenni? Tomóceusztakatiki vagy Gyugyu?


Éjfél Kapitány ösztönös válasza

Tomócesztakatuki király. Első az elsők között, abszolút alfa a rangsorban. Gyugyu a senkinél is kevesebb, legalsó a legalsók között. Miért is vágynék én az ő pozíciójában lenni? A rangsorban való feljebbjutás olyan alapvető késztetésünk mint a magunk ontása – praktikusan erről szól az egész életünk. Na meg a boldogság kereséséről, de úgy nézem, ebben is a király a nyerő, hiszen ő nem csak hogy korlátlan erőforrásokkal rendelkezik, de ezeket különféle módokon felhasználva BOLDOG is. Mégis mi másra volna még szüksége egy embernek? Saját maga vigasza – ennyi amit ezzel szembe tud állítani Gyugyu. Sovány vigasz. Ha újjászületnék, alfaként akarnék újjászületni, valóságos erőforrásokkal, kihasználható lehetőségekkel, megfogható örömforrásokkal. Valódi boldogságot akarok, nem a nyomorúság szülte önigazoló frázisokat. Inkább rabszolgalányok tegyenek boldoggá, mint a lelki szegénység.