Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Hol hibázik Bridget Jones?

Daisy nőies kérdése

Újabban Magyarországon is felütötte a fejét az a bizonyos "Bridget Jones – feeling", aminek úgy érzem én is áldozata vagyok. 28 évesen, kívülről éretten, ám belülről annál zöldebben keresem az igazit. Eredmény szinte semmi. Mit tegyen egy nő, ha nem elégszik meg a középszerűséggel, de mégsem akar egyedül maradni, ám sürgeti az idő?


Éjfél Kapitány férfias válasza

Ne gondold, hogy tipikusan női helyzetre kérdeztél rá. Ugyanez a probléma nagyon jól ismert a túloldalon is, ezért bátran általánosítsuk. Mindnyájunknak vannak elvárásai a leendő társunkkal kapcsolatban. Azt is bármibe lefogadom, hogy mindnyájunknak magas elvárásai vannak. Abban pedig egészen bizonyos vagyok, hogy ellentmondásos elvárásaink vannak.

Az álomhapsi nyilván nagyon sikeres, nagyon kreatív, nagyon érzelemgazdag, nagyon családcentrikus, nagyon erős, nagyon hűséges. Az álomnő nyilván nagyon dekoratív, nagyon kedves, nagyon gyerekszerető, nagyon házias, nagyon megértő, nagyon hűséges. Teljesen nyilvánvaló ugyanakkor, hogy a felsorolt tulajdonságok csak egymás rovására tudnak kiteljesedni, (példának okáért nagyon dekoratív körmökkel nem lehet valaki nagyon házias, illetve nagyon kreatív hiperaktív egyéniséggel nem lehet valaki nagyon hűséges).

Lehetnek tehát irreális elvárásaid, de ezzel saját magadat ejted csapdába. Azt mondom, a sok-sok elvárás közül válaszd ki a neked igazán fontosat, és annak megfelelő társat keress. Azon az elsődleges területen tedd magasra a lécet, de fogadd el, hogy más ellentétes területeken átlag alatt lesz a társad. Így elkerülheted a középszerűt, lehetsz igényes, és legfőképpen: lesz valakid.