Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Nem tudod kapásból, mit is tegyél egy rázósabb helyzetben? Kérdezd Éjfél Kapitányt! Email cimed és neved titok marad...

 

Kérdezz Te is!

A haverom nőjét?

A haverom nőjét?

Tamás problémás helyzetben érzi magát, valójában egyértelmű a megoldás – és sokszor elmondtam már...

Tamás hosszú kérdése

A szereplők: 1 lány, 2 fiú a helyzet:

Van egy haverom. Egy srác. Jóban vagyunk, nincs semmi gondunk egymással. Ez a srác járt, kb 1 hónapot egy lánnyal, akivel jól megvoltak, de később 1-2 problémás sms miatt (a srác volt barátnője írt, és megtartotta) picit távolság tartóbbak lettek. Majd később a srác bevallotta a lánynak, hogy szereti, meg minden, de nem szerelmes bele úgy igazán. Sokat gondol a volt barátnőjére. Erre a lány erre berágott, és eléggé hanyagolták egymást ezután. max heti 1 telefon. A lányt nem ismertem, egy héttel ezelőttig, de múlt péntek óta buliban voltunk, aztán szombaton is buli, és vasárnap is. aztán találkoztunk még hétfőn, kedden (és szerda reggel is, bár ez átnyúlt a keddből). Minden nap ittunk (több-kevesebb bort), és nagyon egy frekvencián voltunk. elmentünk biciklizni, stb. Nagyon jól megértettük egymást. majd végül úgy alakult, hogy kedden ott aludtam. Összemelegedtünk és elcsattant 1-2 csók is. Nagyon jó volt ez a pár nap mindkettőnknek. Én úgy belezúgtam a csajba, mint vak tetőfedő. Ő is eléggé megkedvelt, de nem tudom pontosan mennyire. megjegyezném, hogy a lány még mindig szereti azt a srácot (bár nem tudja, hogy mit is akar tőle). Aztán jött a szerda. Megmondta, hogy ez így nem úgy alakult, ahogy szerette volna (bár ő is elismerte, hogy jó volt), ezért inkább csak legyünk barátok, és tartsuk a max fél méter távolságot. Őszintén szólva, ez így eléggé betette nekem. Ma este megbeszéltük, hogy ő nem szeretné, hogy így "összekuszálódjanak a szálak, hogy miatta legyen problémám a haverommal", szóval így ne legyen semmi, és megkért, hogy a barátomnak ne mondjam el, hogy mi történt köztünk. Én megmondtam, hogy nem tudom nekem mennyire menne ez a barátság(erre ő, hogy akkor ne is találkozzunk), úgy , hogy még esélyt, lehetőséget sem ad, hogy akár valamikor is közelebb kerüljünk. Több-kevesebb "harc" után sikerült azt kiharcolnom, hogy ha a haverommal összejön, jó, ha valaki teljesen mással, jó, de ha a haverommal nem jönne össze, és nincs más, akkor adjon nekem még egy esélyt. De addig is így már lehetünk barátok.

A kérdés: Mindent megtettem amit lehetett? Mit csinálhatnék még (se őt, se a barátomat nem akarom átverni vagy összeveszni velük)? Mit kéne csinálnom? Esetleg beszéljek a sráccal a lány tudta nélkül(/tudtával), hogy sokat beszélgettem a lánnyal, és döntse már el mit akar. Szóval vagy legyenek együtt vagy ne. Ez a nagy problémám. Kicsit kátyúba vagyok miatta. Az egyetlen ami vigasztal, hogy legalább egy kis reménnyel váltunk el. Erre a problémás helyzetre szeretnék tanácsot kérni. Hogy tudjam, jól döntöttem-e. Előre is köszönöm a segítséget!


Éjfél Kapitány ismétlő válasza

Megtetted, amit kellett – próbálkoztál keményen. Most tedd azt, amit az egyértelmű visszautasítás után tenned kell: felejtsd el őt. Nem lesz nehéz, hiszen gyakorlatilag a kisujjadat sem kellett megmozdítanod, hogy megismerkedj vele, tálcán hozták eléd a lehetőséget. A lány döntött és jól láthatón nem téged választott. (Nincs közöd hozzá, hogy választott-e valaki mást helyetted, ahhoz meg végképp semmi, hogy konkrétan a barátoddal miként alakul az ügye. Rád annyi tartozik, hogy nem te vagy a kiválasztott.) Ne hibáztasd magad, úgy tűnik rosszkor érkeztél, ennyi az egész. Keress olyan nőt, aki téged akar. Sokszor mondtam már, de elmondom újra ha kell: annyi a széplány, mint égen a csillag. Ne pazarold az idődet érdemtelenre!