Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Dolgozni vs gyerekezni?

Dolgozni vs gyerekezni?

Véresen rögvalóságos kérdés: dolgozni vagy gyerekezni – kérdi tőlem egy anyuka.

Zita anyukás kérdése

GYED-en vagyok itthon másfél éves kisfiammal, a nagyobbik fiam óvodás. Csak 2008 januárjában szándékoztam visszamenni a munkahelyemre, de tegnap felhívtak a cégemtől, és felajánlottak nekem egy magasabb, roppant csábító pozíciót – amely jövő januári kezdést, valamint meglehetősen sok elfoglaltságot és kötöttséget jelentene. Csábít a vágyott pozíció, de nem szeretném itt hagyni a kisfiamat sem (utoljára lehetek itthon babával), és a család sem támogatja a korábbi munkába állást. Mit tanácsolsz?


Éjfél Kapitány sztahanovista válasza

Első ránézésre az jut eszembe, hogy mostanság nemigen akadnak roppant csábító ajánlatok, főleg nem a gyedről visszatérő anyukáknak. Ennek az árát nem is a kimaradt büfiztetésben látom, a kisfiad még úgyis sok évig a lábad alatt lesz. Inkább a másfél műszakos hajtást nem irigyelem majd tőled, főleg nem akkor, ha még családi ellenállással is számolnod kell. Második ránézésre is a munkavállalásnak látom előnyét: ez talán segít abban, hogy ne állj be a szociálisan perifériára került, megzavarodott elméjű, elhízott anyukák hosszú sorába, ami a családodnak is vitán felül érdeke. Szóval: munkára fel!