Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Elcsesztem, most mi legyen?

Frodo kései kérdése

19 éves vagyok. Pár hónapja elkezdtem összejönni egy nagyon kedves, intelligens és komoly lánnyal, aki talán az eddigi legnagyobb szerelmet kezdte el kibontakoztatni bennem... Mindezidáig úgy tűnt, még a viszonylag nagy korkülönbség (4-5 év) sem lehet akadályozó tényező. Nagyon jól megértettük egymást.

Pár napja aztán történt egy szerencsétlen dolog, ami talán tövestől ragadhatja ki a szívemből ezt a még éppen, hogy csak bimbózásnak indult virágot... Ő már korábban is láthatta, és én nem is tagadom, hogy bizony néha félreértek dolgokat. Hajlamos vagyok hamar felkapni a vizet, bár általában ezek a fellángolások olyan hamar megszűnnek, amilyen hamar jöttek. Legutóbb azonban kissé komolyabbra fordult a dolog: egy semmiségen annyira felhúztam magam, hogy egész este morcos és szűkszavú voltam, és azt hiszem, a viselkedésemmel is alaposan megbántottam vagy helyesebben kiábrándítottam őt.

Másnap este bizonyossá vált a baj: nyilvánvalóvá tette, hogy el sem tudja képzelni velem a barátság szintje fölött a kapcsolatot. Valószínűleg azért, mert azt hihette, hogy ez nálam gyakran előfordul. (Igazság szerint azonban épp nagyon rossz passzban voltam, bár ezt ő nem tudhatta.) Sohasem akartam megbántani, de megtörtént... Pontosabban lejárattam magam. Én kész vagyok változni érte ha kell, és úgy érzem, az erőm is megvan hozzá. Ám nem hinném, hogy ezek után komolyan venné ezt tőlem. Túl "sok volt neki a jóból" azt hiszem... És ő egy olyan típus, akinél csak egyszer írhatja le magát az ember...

Nézd: Tudom, hogy fájdalmat okoztam neki, és ezért nem sajnálom magam a következményekért. Megérdemlem, hogy fájjon és megérdemlem, hogy szenvedjek. Tanulnom kell belőle azért, hogy többé ne fordulhasson elő, és ez nyilván nem történhet kellemes módon. Nem szabad, hogy az legyen. De nem akarom elveszíteni! Ez túl fájdalmas lecke lenne, még akkor is, ha úgy egyébként igazat adok neki...

Mondd meg nekem komolyan, ezek után szerinted mit lehet itt még tenni?


Éjfél Kapitány kijózanító válasza

A hiszti és a durca nem igazán tartoznak az értékes férfitulajdonságok közé – remélem, most rögzült. Próbálj erre figyelni, függetlenül a csajoktól.

Ami pedig a lányt illeti, annyi van belőlük, mint égen a csillag. Ha most nem jön be, majd bejön a következő, vagy az azután következő. Nem érdemes tépelődnöd azon, hogy miért nem lett a tiéd. Annál is inkább nem érdemes, mert van egy olyan érzésem, hogy nincs ennyire közvetlen összefüggés a durcád és a másnap esti bemondása között.

Szóval ne emésszed magad fölöslegesen. Mintha mi sem történt volna, hajts még rá a rend kedvéért (imádják megfuttatni az embert). Ha pedig nem működik, fordulj másfelé.