Éjfél Kapitány válaszol

Éjfél Kapitány válaszol

Néhanapján velem is előfordul, hogy nem tudom kapásból, mit is tegyek egy rázósabb helyzetben. Nekem rossz, de neked jó, mert ha én nem is, de te megkérdezheted Éjfél Kapitányt! Email cimed mindenképpen az én titkom marad, sőt, a neved is, ha erre kérsz...

 

Kérdezz Te is!

Bunyó?

Edboy bűntudatos kérdése

Nemrég egy átmulatott este mentünk az utcán, egy barátom, én és egy harmadik haver. A harmadik haver shaolin kung-fuzik (ez is lényeges). A barátom végigmért egy csajt, mire a leányzó társaságában lévő egyik kigyúrt agyatlan állat beszólt neki, hogy mit néz. A barát közölte, hogy megnézte a leányt, de ez emberünknek nem igazán tetszett, le is kevert neki egy nyaklevest, és balhézott rendesen. A barát a harmadik sráchoz rohant (kung fu), aki szegény azt se tudta, hogy mi van. A lényeg az egészben, hogy – nem tagadom – beparáztam, földbe gyökerezett a lábam, nem mentem oda segíteni. A barátom pedig ezt felhánytorgatta nekem. És most tanácstalan vagyok, mert még mindig vájkál bennem a bűntudat, pedig már eltelt pár hét azóta. Nem tudom, mit kellett volna tennem, mi lett volna a helyes magatartás, és hogyan lehet egy ilyet jóvátenni.


Éjfél Kapitány megnyugtató válasza

Nyilván aktívan segítened kellett volna, de ezen már ne rágódj. Jössz eggyel a barátodnak. Még csak sietned sem kell a jóvátétellel, bizonyosan adódik majd alkalom erre – tudni fogod, ha eljön.

Illetve. A jótéteményeknek és a viszonzásoknak nem is kell feltétlenül az egyes emberekre lebontva tökéletes egyensúlyban lenniük, a lényeg, hogy benned harmónia legyen. Ha a svájci nagybácsitól kapsz pakkot, azt elegendő egy gesztussal viszonozni. Ugyanakkor ha teheted, juttass "cserébe" valamit az erdélyi barátaidnak. Ennek a mintájára, ha nem adódik jó alkalom, hogy a barátod felé fajsúlyosan kompenzálhasd a mostani cserbenhagyást, akkor nyugodt szívvel segíts máshol és máson, ahogy tudsz.