Éjfél Kapitány
kánikula 2006
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

Kánikula

A szobában nemigen tudom hogy is állok a kinti hőmérséklettel, a vastag falak télen kellemesen fűtenek, nyáron megbízhatóan hűtenek. Amikor kilépek az utcára, még akkor sem érzem rögtön mi is a helyzet. Csak később, a fák árnyékából kiérve pedzem, hogy hideg vagy meleg van-e. Ha viszont már odabenn is meleget érzek, az csalhatatlan bizonyítéka annak, hogy odakinn elviselhetetlen forróságnak kell lennie. Ahogy most is. Sebaj. A nagy meleg is része az életnek, tudatosan, kalandnak kell ezt is felfogni, nem istencsapásának. Most aztán kedvemre képzelhetem magam a Saigonban rekedt Willard kapitánynak, vagy Cserkuti-Gáspár féle légiósnak.

Az új hűtőszekrényt kinyitva elcsodálkozom, mennyire rendes fogyasztó vagyok, a focivébé előtt veszek új lapostévét a másik szobába is, a kánikula beköszöntekor pedig új hűtő áll a házhoz, nagyobb, szebb, fémesebb mint a régi. Érdekes ez, különösen annak a fényében, hogy nem is nézek focit, és alig eszem... Ez utóbbinak megvan az az üdvös eredménye, hogy járhatok-kelhetek és leülhetek a monitor elé egy szál nadrágban, és nem kapok hányingert a saját pocakom látványától. Mert nincsen.

Váratlan fordulattal idei kedvencem a puncs fagyi. Miután fahéjas fagyit találni lutri, ezért a csalódásmentes rózsaszínt választottam az idei standardnak. Belátom, van egy kis feminim jellege, viszont kellemesen nosztalgikus. Izé. Retro.

Üdítőital ügyében is megállapodni látszom. Sok türelmes év után végleg lemondtam a light kólákról - sajnos egyszerűen pocsék az ízük. Mióta viszont létezik az imádott ice teámnak is light verziója, azóta ez a gond is megoldódni látszik. Ha estetájt kimozdulok , akkor a Mojito és a Swimming Pool vezeti a slágerlistámat. És ha már slágerlista: Lily Allen és Laurie Anderson éneke feledteti a hőmérsékletet, helyenként aktuális numberone-ként primal scream country girl. Yeah, what can a poor boy do?

Csak azok a forró nyáréjszakák ne volnának. Illetve dehogynem.

Te mit csinálsz a kánikulában? Nyomd meg a gombot, szólj hozzá!

Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...