Éjfél Kapitány játékok

Éjfél Kapitány játékok

"Fel kéne már hagyni azzal, hogy hülye vidójátékokat nyomok egész éjjel"

Galuska

 

Más játékok

Plants vs zombies

Ezek a hülye játékok napokra le tudják kötni az embert. Amíg a zombik talpon vannak, addig várhat a vacsora, a barátok, a milliós munka. A Növények a Zombik ellen végül is lövegtornyos játék, azaz mindenféle védekezésre képes növény telepítésével kell kivédenünk az azokat kitartóan, és több hullámban támadó zombik rohamát. A Plants vs Zombies annyival tesz túl az elődjein, hogy nagyon ügyesen töri meg az egymás utáni hasonló pályák monotóniáját. Egyrészről maguk a pályák is változnak, hol a tetőn, hol a kertben, hol a medencénél, hol éjjel, hol nappal folyik a meccs. Másrészről amikor már majdnem letennéd az egeret, akkor Crazy Dave a szomszéd mindig bedob valamit, és már indul is egy minijáték. Lehet tekézni, azaz nagy krumplikkal borogatni halomra a támadókat, lehet a random felbukkanó növényekkel kivédekezni őket, vagy kalapáccsal leverni mindet, és lehet még egy nagycsomó ötletesen megcsavart kis változatát eljátszani az alapjátéknak. Személyes kedvencem az a szerepcserés verzió, ahol én irányítom a támadó zombikat az ágyások ellenében ;)


I'am comiiiing...." suttogják a rajzolt élőhalottak, mielőtt bicegve, araszolva nekiindulnának a kert pázsitjának. Supp, supp gyorsan elültetem az első virágokat, hadd termeljék a napocskát, amiből letehetem az első zöldborsót, ami pakk-pakk-pakk borsólövedékeivel leamortizálja az amúgy is rossz bőrben lévő betolakodókat. Az elsők után persze újabbak jönnek, némelyiknek vödör a fején, némelyik kezében létra, és a kezdetben egyszerű kis játék pillanatok alatt komolyabb logikai feladvánnyá válik, akár kicsiknek, akár nagyoknak. Egyre komolyabb növények bővítik az arzenált, ahogy egyre komolyabb és egyre furfangosabb lufis-, nekifutós-, búvár-, bányász- és gólem-zombik jellennek meg a kert végében.


A játéknak effektív sosincs vége. Ugyan minden játék és minijáték megnyerésével megszerezhető az arany trófea, de a kert utána sem nyugszik meg. Másodjára Crazy Dave már beleszól a szisztémába, és három növényt ő jelöl ki nekünk, de a többit továbbra is magunk választhatjuk. Ügyes megoldás, hogy másodjára másmilyen megoldásokkal, másmilyen kalandot éljünk át.

Pécére, telefonra, mindenre elérhető.