Éjfél Kapitány játékok

Éjfél Kapitány játékok

"Fel kéne már hagyni azzal, hogy hülye vidójátékokat nyomok egész éjjel"

Galuska

 

Más játékok

Lego Ninjago csatamech

Lego 70592 M.E.C. mentő

Régi nagy kedvencem, a japános kiberpunk exoforce sorozat nem élt meg két nyarat sem. A tervezők viszont addig csűrték csavarták az újabb, orientális Ninjago témát, amíg végre abban is megjelentek a csatarobotok. Első nézésre azonnal rokonszenves, hogy nem egy gyári új polírozott konstrukciót kapunk, hanem egy hadviselt, házilag javítgatott igazi cyberpunk csatagépet. Még "festésében" is eltér a jobb és a bal láb, ráadásul szokatlanul vagány matricák teszik vidámabbá a gyilkos gépet. A robot törzse kifejezetten nem szögletes, hanem kerekded, az egész gépen alig látszik pár stud: nagyon profi építőmunka.

Az exoforce asszociáció nem csupán érezhető, de egy nagyon konkrét apróságban tetten is érhető. Ha nagyon alaposan megnézzük, a bal láb narancssárga páncéldarabján (ami ugye eleve Kyo legendás AT.01 gépével azonos színű) ott virít egy szárnyas exoforce jelvény(!), ami vagy easter egg, vagy valóban a Sentai háború veteránjával van dolgunk.


Szép példa a szett arra a felnőtt AFOL szokásra is, hogy odafigyelünk a részletekre. A lépegető jobb lábára például méretes flinta van szíjazva, bal lábára pedig a pilóta gördeszkája van felszerelve :) A képen nem látszik, de a felső rakétavető szervíz dobozában pedig egy gyémánt és egy szál gyulai kolbász is van :)))


A vezető Robin elég béna, igazából azt hiszem a rémes haja az, ami taszít benne. Bezzeg az Exoforce pilóták összevissza kócosra zselézett színes haja – na az jól nézett ki. Ehhez képest ez a csávó mintha még mindig egy jól fésült Flash Gordonnak képzelné magát. Kísérője ugyanakkor csini Irina Spalko
Irina Spalko
frizurát kapott, és a csontvázfőnök csörgősipkája is menő.


Ugyancsak apróság, de fontos apróság, hogy a dobozban ugye van a nagy lépegető mecha, és van egy apróbb ellenséges konstrukció is. Egyértelműen családbarát funkció, hogy amíg a kisebbik gyerek összerakhatja a kisebbik gépet, addig a nagyobbik gyerek (vagy maga a lelkes szülő), összerakhatja a nagyobbik csatarobotot. Az eredmény pedig közös siker. Win-win!