Éjfél Kapitány játékok

Éjfél Kapitány játékok

"Fel kéne már hagyni azzal, hogy hülye vidójátékokat nyomok egész éjjel"

Galuska

 

Más játékok

Lego Ninjago csatamech

Lego Ninjago csatamech

Végre egy rendes csatamech. Exoforce helyett immáron a Ninjago sorozatban.

Lego 70592 M.E.C. mentő

Régi nagy kedvencem, a japános kiberpunk exoforce sorozat nem élt meg két nyarat sem. A tervezők viszont addig csűrték csavarták az újabb, orientális Ninjago témát, amíg végre abban is megjelentek a csatarobotok. Első nézésre azonnal rokonszenves, hogy nem egy gyári új polírozott konstrukciót kapunk, hanem egy hadviselt, házilag javítgatott igazi cyberpunk csatagépet. Még "festésében" is eltér a jobb és a bal láb, ráadásul szokatlanul vagány matricák teszik vidámabbá a gyilkos gépet. A robot törzse kifejezetten nem szögletes, hanem kerekded, az egész gépen alig látszik pár stud: nagyon profi építőmunka.

Az exoforce asszociáció nem csupán érezhető, de egy nagyon konkrét apróságban tetten is érhető. Ha nagyon alaposan megnézzük, a bal láb narancssárga páncéldarabján (ami ugye eleve Kyo legendás AT.01 gépével azonos színű) ott virít egy szárnyas exoforce jelvény(!), ami vagy easter egg, vagy valóban a Sentai háború veteránjával van dolgunk.


Szép példa a szett arra a felnőtt AFOL szokásra is, hogy odafigyelünk a részletekre. A lépegető jobb lábára például méretes flinta van szíjazva, bal lábára pedig a pilóta gördeszkája van felszerelve :) A képen nem látszik, de a felső rakétavető szervíz dobozában pedig egy gyémánt és egy szál gyulai kolbász is van :)))


A vezető Robin elég béna, igazából azt hiszem a rémes haja az, ami taszít benne. Bezzeg az Exoforce pilóták összevissza kócosra zselézett színes haja – na az jól nézett ki. Ehhez képest ez a csávó mintha még mindig egy jól fésült Flash Gordonnak képzelné magát. Kísérője ugyanakkor csini Irina Spalko
Irina Spalko
frizurát kapott, és a csontvázfőnök csörgősipkája is menő.


Ugyancsak apróság, de fontos apróság, hogy a dobozban ugye van a nagy lépegető mecha, és van egy apróbb ellenséges konstrukció is. Egyértelműen családbarát funkció, hogy amíg a kisebbik gyerek összerakhatja a kisebbik gépet, addig a nagyobbik gyerek (vagy maga a lelkes szülő), összerakhatja a nagyobbik csatarobotot. Az eredmény pedig közös siker. Win-win!