Éjfél Kapitány játékok

Éjfél Kapitány játékok

"Fel kéne már hagyni azzal, hogy hülye vidójátékokat nyomok egész éjjel"

Galuska

 

Más játékok

A JCSR klán

A JCSR klán

Mik vannak! Hosszú évek után magányos farkas jómagamat a hazai JCSR klán tiszteletbeli tagjává választotta.

Emlékszem még, micsoda érzés volt Bulge-on csikorgatni a lánctalpakat, a leggyengébb pontokat támadva méterről-méterre visszaszorítani az amerikai oldalt, aztán huszáros rohammal bevenni az alapbázist is. Imádtam azt a pályát, mert ott repülőktől nem zavarva volt jelentősége annak, hogy mikor merre indulsz és mit teszel. Micsoda katarzis volt időnként hátba lőni egy-egy élő legendát, Odint, Zajcevet, Burnbabyt! Az aktuális Battlefield kettőben egyre kevesebbszer érzem ugyanezt. Az esetek túlnyomó többségében az nyer, aki jobban lő és ezzel általában el is van intézve egy játszma. Még egy oly büszke M1 tanknak is nagyjából 10 másodperce van ha megáll Karkand utcáin: kopp, kopp, bang, és máris füstölgő roncs a gép, a nélkül, hogy akár csak láttad volna a támadódat. A gyalogosoknak persze mindez maga a kánaán, egy jól összerakott squadot gyakorlatilag csak egy másik jól összerakott squad tud megállítani abban, amibe belefogott. Az amúgy jó városi pályákon toronymagasan a skillek számítanak – forgatókönyvre és helyzetfelismerésre semmi szükség. A parancsnoki szerep is inkább csak mókás mint lényegi – ha a túloldal jobban lő, mondhatsz te akármit a fiaidnak.

Nagyfiúk

Azt szeretném hinni, hogy a klán-klán elleni meccseken ez nem teljesen így van. A Nations Cup IX meccsét felvételről néztem végig, ahol a creme de la creme Holland és Magyar válogatott csapott össze. Hát – nem ugyanazt láttam amit public szervereken szoktam, de nem lettem vidámabb a látványtól. A játékosok szemmel láthatóan többet voltak a levegőben, mint a földön. A gyalogosok folyamatosan nyusziugrásban közlekedtek, a specopok gibbonokat megszégyenítő létra-háztető-párkány ugráskombinációval vetődtek a hotel teraszára. Egy aktuális pont környékén folyamatos a detonáció, és másodpercekben mérhető csak az életben maradás időtartama. Egy alaposabb elemzés lehet, hogy kicsit árnyaltabbá tenné a képet (vajon miért is bírták jobban a holland páncélosok?), de nekem úgy tűnik, egyszerűen az győzött aki jobban szétlőtte a másikat. Remélem a ma esti Magyar – Norvég meccs rámcáfol, vagy legalább is mi leszünk azok, akik jobban lövünk :)))

JCSR

Úgy tűnik vannak még rajtam kívül, akik szintén a stratégiai és taktikai aspektusát kedvelik a játéknak. Akik nincsenek híján a skilleknek, mégsem a quake és a cs az életük. A vicces nevű Jeep Csata Rulez klán pontosan ilyesmi elveket képvisel, nem csoda, hogy a Clan Base 32-es ladderén nyomulnak, ahol még van jelentősége a tervezésnek. A srácok nem annyira komolytalanok mint a nevük: az első magyar bf2 kupában a JCSR a fő esélyesként az eddigi meccseken praktikusan nem találtak legyőzőre.

Ezúton is köszönöm nekik meghívásukat a tiszteletbeli tagok sorába, reszkess világ, jön JCSR Amator2 :)