Éjfél Kapitány
Húsvét 2007

Húsvét 2007

Igen igen, itt az április, és ez annyit jelent, hogy végre a boltokban vannak az új Lego Exo-force dobozok. A húsvét is itt van persze, de ez utóbbi inkább macera, mintsem felhőtlen szórakozás. Bár, végül is tetszik ez a felnőttes seregszemle. Fekete ing, fekete öltöny, masszív csillogó karóra, olaszos napszemüveg, magam is aktív részese vagyok az ünnepnek. Férfi a férfiak között. Hogy vagyunk, hogy vagytok, ki válik, ki házasodik? Az igazat megvallva persze teljesen hidegen hagynak a válaszok is, és a nyüzsgés is. Egyedül állok az ünneplő tömeg, a csilingelő ministránsok, és a száguldozó gyerekek között. Megállt az idő.

Idáig kellett eljöjjek, hogy kizökkenjek kicsit a mókuskerék rutinjából. Jó érzés idegen ágyban aludni, beleszagolni a friss levegőbe, megállni a benzinkútnál egy kávéra és egy palack zöldteára. Jó érzés háztetők nélkül látni a bárányfelhőket, és még jobb érzés, ahogy langyosan besötétedik. Minden porcikámban érzem a tavaszt.

Lehetetlennek tűnik a behatolás, de valakinek mégiscsak sikerült. Az udvarra vezető ajtó zárva, a falak sértetlenek. A fiúk idegesen mindent tűvé tesznek a szobában, de sehol semmi. Megöl a tudat, hogy hiába a betonvédelem, akinek igazán fontos, az megszerezheti az anyagaimat. A hátra vezető folyosó is steril tiszta, a radarszem aktív vörösen figyel, de néma. A holtterében viszont - igen, egy kivésett, kiásott luk a folyosó tetején, innen érkezhettek a besurranók. Magamnak kell mindenre rájönni.

Húsvét hétfőjén olyan egyszerűnek tűnik minden. A bőrkanapén feküdve kristálytiszták az összefüggések, megnyugtató a jelen, bíztató a jövő. Egy alapos nagytakarítás, egy csepp napfény, két új Nagy Andi kép a nagyszobába, új asztal, új poharak, aztán ide nekem az oroszlánt is. Tudom miről fog szólni a jövő, fel vagyok rá készülve és kiveszem a részem belőle. Új Martens bakancsom oldalán lézerrel gravírozott a szárnyas halálfej, felhúzom, aztán indulok is...

A tavalyi húsvétról is írtam...
Meg a tavaly előttiről is...

Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...