Éjfél Kapitány
Halloween 2007
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

Halloween

Halloween estéje halálfejes övemben, véres arccal, napszemüvegben talál egy házibulin. A vér mondjuk nem igazi, de a vámpírfogaim igen. Kinézetemnél sokkal bizarrabb az az érzés, ahogy övcsatom rendre finoman összekoccan a pompás szőke övcsatjával. Házigazdáink ismeretlenül is lelkesek, Nini egy asztalnyi amerikai süteményt sütött, amiknek nagy részéről még csak nem is hallottam soha. A citromtortára szavazunk, aztán a muffinra - és egyiket se bánjuk meg. Ok, ezzel nem mondtam sokat, még soha semmit nem bántunk meg, amit valaha is műveltünk :)))

Csütörtök Mindenszentek, péntek volna Halottak Napja. Teljes az egyetértés a családban, hogy ez utóbbin van dolgunk a temetőben, Mindenszentek az más tészta, még ha a köznép mostanra össze is keveri a dolgokat. Zsebrevágom halálfejes Éjfél Kapitány gravírozott öngyújtómat, majd kis habozás után tartalékképpen a félpucér gésát ábrázoló filléres kínai gyújtót is, legyen mivel meggyújtani a mécseseket. Nem tudom miért vagyok ennyire elővigyázatos - ezzel az erővel minden randevúra vihetnék magammal viagrát is, mégsem viszek. Talán ha azért, mert csak az öngyújtóm lángjára bizonytalankodik, más nem :) Öreg Gyuri elmeséli, hogy csak mi, apám, és nagyapám voltak ilyen rendes emberek, az előző generációink kellemetlen bicskások voltak a Tömő utca környékén, ami már annak idején is nagyon sűrű környéknek számított.


A teremben vágni lehet a füstöt, amit a cigaretták, vizipipák és még ki tudja mi ont magából. A szerteszét ülő és heverő közönség a darázsderekú, mégis D kosaras hastáncosnőt bámulja. Pupillám lassan szokik a félhomályhoz, most látom csak, hogy a közönség jobbára törökökből, jónőkből és drogdíler kinézetű magyar srácokból áll. Lázasnak érzem magam, meglehet az is vagyok. Elalvás előtt vízalatti art deco városban bolyongok. Lassan ismerem ki a helyi viszonyokat, nincs bennem stréber késztetés, hogy mindent gyorsan megtudjak. Elolvashatnám az információs anyagokat, felkészülhetnék, végére járhatnék a dolgoknak, de nem akarom elbaszni a misztikát. Jól akarom érezni magam, nem érdekelnek a részletek, nem érdekelnek az indítékok. Akár csak igaziból. Álmomban Legóból építek valami nagyon szépet, nagyon egyszerűt, nagyon monumentálisat. Ahogy felébredek, mintha a torokfájásom is elmúlt volna.

Jöhet a következő hét...

 

Szólj hozzá!
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...