Éjfél Kapitány
designed by
Vigh Szabolcs
Levél Éjfél Kapitánynak...

Vigh Szabolcs Éjfél Kapitánya

Szabolcs festményéről az az Éjfél Kapitány néz ránk, akinek pillantásába is beleborzongunk. Ez a Kapitány nem valószínűtlenül távoli, hanem nagyon is könnyen felbukkanhat előttünk egy holdfény nélküli éjszakán, bármelyik koszos, szélfútta kis utcában. A barna ing és a fekete nyakkendő kérlelhetetlen nemzetiszocialista karaktert kölcsönöz hősünknek, míg a kékes bőrkabát láttán az idősebbeknek az Államvédelmi Hatóság keretlegényei, fiatalabbaknak a Budapesti Közlekedési Vállalat jegyellenőrei juthatnak eszébe. A Kapitány álarc nélkül, egyenes és átható tekintettel áll szemben az egész világgal, cseppet sem palástolva legvégsőkre való elszántságát. A pálca alkalmas a rosszak emlékezetes megbüntetésére, de akár a fanatikus lányrajongókkal való nem annyira visszafogott szórakozásra is. Ha kell simogat, ha kell vért fakasztva lesújt. Középút nincs, nem volt, nem is lesz soha...

A művészről

Vigh Szabolcs már az Iparművészeti Szakközépiskola alatt és annak befejezése után is az alkalmazott üzleti grafikával foglalkozott elsősorban. A különféle üzleti szoftverek és weboldalak grafikáin túl szívesen tesz kirándulásokat más területekre, így készített már étlapot, plakátot, sörcímkét, meghívókat és könyvborítót is.

szabi_vazlat.jpg (54898 bytes)

Vázlat

Iparművész szóróanyag

Menükártya

Mágus könyvborító

Mágus könyvborító 

Az első két munka esetében külön figyelmet érdemel, hogy nem csak a grafikai és tipográfiai, de a fotósmunkát is Szabi csinálta, ami különösen ételek esetében sokkal zűrösebb feladat, mint gondolnánk. Az eper például kifejezett rémálom - száz szemből sem biztos, hogy találni egyet, ami tökéletesen alkalmas volna. A Mágus könyvborítók se egyszerűen készülnek. A szoba ilyenkor klasszikus műteremmé változik, a nagyasztal telis-tele vázlatokkal, az ágy albumokkal, és akkor még nem is beszéltem az ecsetekről és festékekről... Szép, klasszikus iparos munka.

Más Éjfél Kapitány képek...

 

Kijárat...

Főoldalra...