Éjfél Kapitány
 a Dunakanyarban
Levél Éjfél Kapitánynak...

Esküvő a Dunakanyarban

Plusz egy kilót mutat a mérleg - nem ilyen hazajövetelben reménykedtem. A göngyölt hús, a Vilmoskörte és a desszert megtette a hatását:  nem az vagyok már, mint aki elmentem. Senki se tud semmit, a násznép zsák bolha módjára kavarog össze és vissza, a menyasszony egyik cigiről a másikra gyújt. Jól áll neki. Napszemüvegem mögé bújva, kívülállóként szemlélem őket. Nem esik nehézségemre a kívülállás, lenne kedvem eltűnni egy jó fél évre még a környékről is, úszni a tengerben, átaludni a délelőttöket és belefeledkezni valakibe éjszakánként...  

Nem titkolom - irigykedem. Ott áll az  ifjú pár bíborban bársonyban, és mindkettőjüket elhomályosítva ott áll felettük és mindnyájunk felett az Atya. Beszédet mond, parancsol, utasít, misztikus dolgokat cselekszik, és úgy bánik az érzékeinkkel, ahogy csak akar. Tapintható a hatalma. Még ha nem is áhítozik ilyesfajta világi erőre, akkor is bizonyosan megérinti, ha ugyan végletesen be nem szippantja. Az elmélet persze megoldja ezt a konfliktust is. E szerint az Úr maga választja ki Őket a szolgálatra, és ha elfogadják azt, akkor feladatuk csupán a közvetítés. Nem magukra kell fókuszálniuk a hívek szeretetét, hanem tovább felfelé. A gyakorlatban ez persze nem megy ilyen simán - emberek volnánk. Rocksztároknak és szuperhősöknek szerencsére könnyebb, nekünk bevallottan saját magunknak van szükségünk a rajongásra. Yeah, hello Budapest, how are you tonight?


Van ezekben a templomokban valami. Egészen konkrétan Budapest belvárosában is van egy, aminek szűk rádiuszában jól kimutatható szakmai eredményeket tudok felmutatni, és nem ez az egyetlen szakrális lokáció a városban, amiről lenne mit mesélnem. Az esküvőről viszont nem tudok sokkal többet, a lendületem addig tartott, amíg meg nem láttam a vetett ágyat a kis szobában. Nem tudtam ellenállni a csábításnak, tizenhárom órát aludtam egyhuzamban. Tipikus túlhajszolt szuperhős szindróma.

Sok boldogságot!Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...