Éjfél Kapitány tudósít

Éjfél Kapitány tudósít

Ott voltam, láttam mindent. El is mesélem...

 

6. Magyar Képregény Fesztivál

6. Magyar Képregény Fesztivál

Jó volt várni rá, jó volt lemenni, jó volt bevásárolni. Képregények orrvérzésig a Gödörben.

Mint kisgyerek vártam, hogy vége legyen a hétnek, és szombaton végre megnézhessem az idei felhozatalt. Magam is furcsának tartottam, hogy tudok még egyáltalán valami iránt lelkesedni ami nem Lego
Lego játék
és nem vékony a dereka, de így történt. Mostanában vagyok olyan atipikus, hogy simán el tudom képzelni, hogy a kiállítókon kívül az egyetlen látogató leszek, akit ez a téma érdekel, de sebaj. ÉN jól fogok szórakozni.

Lelkesen rontunk be mindahányan, és rögtön Fritz Zoli mesterbe ütközünk, aki éppen gyerekeket pesztrál a nagy rajzolóasztalnál. Nyugtázzuk, hogy mostanában ő is inkább pénzt keres, így reklámokat és storyboardokat gyárt, a helyett, hogy idevaló képregényeket rajzolgatna, de hát ez mindnyájunkkal így van. A számlákat valamiből ki kell fizetni.


A Vadvirágok
Vadvirágok kiadó
standján jókedvűen zsákoljuk be az új Kázmér és Huba könyvet, immáron a hetediket, Vérszomjas Hómutánsok Támadása címmel. Tóth Józsi meséli, hogy volt könyvterjesztő, aki az eszelős címe miatt emígyen reagált rá: "Köszönettel inkább ezt kihagynánk. Kérem szíves megértését!". Vannak emberek, akiknek egy élet kevés ahhoz, hogy megértsék: a felnőttséggel nem kell elvesztenünk sem a játékos kedvünket, sem a humorérzékünket. Ugyanitt kellemes meglepetés a Blöki Bár, ami szép példája a közösségi média marketingnek, merthogy ha nem látom a Facebookon azokat a mókás beetető stripeket, akkor nem is érdekelne a téma. Így viszont igen, szóval csilingelhet a kassza. Vételezek még gyorsan egy Usagi Yojimbo sokadik részt, aztán továbbállok.


A kezdeti lendület nagyjából ezen a ponton meg is törik valahogy. Mangából Dunát lehet rekeszteni, de máskülönben nincs az a nagy képregény boom. A kiadók nem kényeztetnek el nekem tetsző új kötetekkel, nem tudok amerikai módra válogatni az újdonságokban, merthogy alig vannak. Begyűjtök azért még egy Tomster Hihetetlen Kalandjai füzetet (egyértelműen a nővérkés
Éjfél Kapitány nővérkéi
borító miatt), jön velem a Marketing Stratégia (Roham kiadó), és kötelező olvasmányként Sandman Babaház Neil Gaiman
Neil Gaiman író
tollából (Vertigo Cartaphilus kiadó). Na nyomjunk egy pizzát, aztán irány a kanapé, lássuk mit vettünk...