Éjfél Kapitány elméletei

Éjfél Kapitány elméletei

Éjfél Kapitány elméletei a világ dolgairól. Következetesek és kegyetlenek.

 

Mégegyszer az alfa hímről

Mégegyszer az alfa hímről

Aki azt hinné, hogy ez az alfa hím dolog csak misztika, annak világosan levezetem, hogy nem az. Ismeretterjesztő elmélet.

Sorakoztass fel egy férfi előtt 100, korban hozzáillő nőt. 95-tel habozás nélkül szobára menne. Fordítsuk meg a játékot. Sorakoztassunk fel egy nő előtt 100, korban hozzáillő férfit. Legfeljebb hárommal fontolná meg, hogy legyen valami, a többit kategorikusan kizárná. Ha több nővel is lefolytatnánk ezt a vizsgálatot, kiderülne, hogy gyakorlatilag minden nő ugyanazt a pár férfit tartja vonzónak. Na, ŐK az alfa hímek.

Ha ezt a nők nem is tudatosították ilyenformán, de tisztában vannak vele, hogy akire felfigyelnek, arra más nők is – így kimondatlanul ugyan, de öldöklő verseny folyik az alfák birtoklásáért, minden lehetséges értelemben. (Fordítva ez nincs így. Egy férfi nem ragaszkodik ilyen foggal-körömmel ahhoz, hogy hosszú combú playboy nyuszi legyen a partnere. Ez inkább csak státusszimbólum, vagy legfeljebb izgalmas plusz, de nem alapvető szelekciós szempont.)

Mondhat bárki bármit, de egészen más esélyek, egészen más törvényszerűségek és egészen más mércék vonatkoznak az alfákra, mint a többiekre. Minden, ami a klasszikus udvarlásról és a férfi-női szerepekről a köztudatban rögzült, az a feje tetejére áll ha róluk van szó.