Éjfél Kapitány
a parádén
Levél Éjfél Kapitánynak...

Budapest Parádé 2006

OK, én rontottam el. Rendesen be kellett volna söröznöm, mielőtt kiteszem a lábam az utcára - a parádé sajnos messze nincsen azon a színvonalon, hogy józanul is élvezetesnek találja az ember. Időre van szükségem, amíg erőt veszek magamon és lenézek a forgatagba. Mire erre sort kerítek,  az első húsz kamion már el is vonult. Én már csak fantáziátlan, szakadt platókat látok a sor végén, lefáradt táncosokkal és szakadatlan tuc-tuc zenével.

Az átlagnál jóval rendezettebb arcokkal, és sokkal igényesebben nyírt frizurákkal lep meg a következő kamion, hogy kisvártatva kapcsoljak - osztrák partizókat látok. Akárhogy is, még mindig óriási a különbség Hegyeshalmon innen és túl között...

Élj tisztán, azaz no drog kamion érkezik, fehérruhás kiskorú táncoslányokkal. Világos az üzenet és akceptálható is: kábítószer helyett válaszd a tiniszexet! A meglehetősen khm... izé... vegyes tömegben a legizgalmasabbak egyértelműen a kósza Loliták, meglepően ügyesen sminkelve és sokat sejtető ábrándos nézéssel (lásd a jobboldali képet). Talán ilyesmi nézés miatt kattanhatott be Wolfgang Priklopil is, bár fel nem foghatom, miért a pufók Natascha Kampusch választotta, nekem Ő messze nem esetem. Jól látszik, hogy nem vagyunk egyformák.

Nehezen eldönthető, hogy a nyíltszíni barkácskivitelű lángossütő, vagy a jellegzetes színesfémgyűjtő kerekes kocsira eszkábált műanyag gyerekkád a gusztustalanabb, amiből bizonytalan kinézetű pezsgőt árul még bizonytalanabb kinézetű tulajdonosa.

Jólesően nyugtázom viszont a halálfejes pólós csajokat, díjazom a mosolyt és a kooperációt - egyedüli kellemes színfoltjai a délutánnak.

Amúgy - borzasztó.

 

Volt parádé 2003-ban is, kattints!
Volt parádé 2002-ben is, kattints!
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...