Éjfél Kapitány
a parádén
Levél Éjfél Kapitánynak...

Budapest Parádé 2003

Előrebocsátom - soványka kis program volt.

Az odavezető utcában Falun-Gong aktivistákba botlom. Szó szerint. Törökülésben meditálnak a járdán, fejük felett transzparansek, mellettük szóróanyag. Azt mondja a röpcsi, hogy írjunk levelet a képviselőinknek és minisztereinknek, valamint a kínai követségnek és látogassunk el a weboldalaikra. Tessék: www.hu.clearharmony.net www.faluninfo.net www.falundafa.org.

A szépen megcsinált Dózsa György út zöldjét kerítés védi - nagyon helyesen, miképp a régi-új irodaházat is. Ez utóbbit a Szabó Biztonsági Iroda emberei vigyázzák. Hogy lehet ilyen névvel üzletet csinálni... A téren iszonyatos kakofónia fogad. Józanul ezt nem lehet kibírni. Az italkínálatot felmérve világossá válik, hogy a mobil vendéglátás roma üzletággá nőtte ki magát. Nem bánom, sőt két sör árával szponzorálok is egy nagycsaládot. Egészségünkre Budapest Parádé!

A Reggae kamion hervatag, mint minden évben. Mindig azt hiszem, hogy majd jól eltáncolgatunk, de halk is meg vacak is. Para Zita nyomására szemügyre vesszük a Depeche Mode kamiont is - szintén mérsékelt sikerrel. Ha már parádé, akkor tánc - és ahhoz bizony tánczene kéne. Legalább egy Personal Jesus, vagy valami. De semmi, lagymatagok. Ellenben, egy köpésre a Nu-metal kamionon élőzene. Hallomásra egész jó, odamenve azonban bolondsapkás, szakállas, rémesen kövér frontember utánozza Elvis csípőmozgását. Ha a látványtól el tudok szakadni, akkor viszont egész jó. Mellettük a TÁP színház legjobb látvány kamionján temetési jelenet, koporsóval, örökmécsessel, fekete emberekkel és nagyon jó DJ-vel (Palotai?). A kamionon a Meteóból a lúzer csávó tűnik fel "Vakok vagytok Verő, nem látjátok meg az embereteket...".

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy immáron a negyedik kamiont vesszük szemügyre és nemhogy cicikkel, de egyetlen normális dekoltázzsal sem találkoztunk... A lányok fiatalok, általában vékonyak, és ennyi :-( Fenti állításnak ugyan ellentmondani látszanak Gergő, a Machomédia fotósának rendelkezésemre bocsátott felvételei. Jól látszik azért, hogy a képek mindössze két helyszínen készültek, a gyönyörű Niki Belluccit és a Bomba! kamion gogolányait mutatják, köztük meglepetésképpen a profi Cony Ferrarát. Az utolsó felvétel Gergő zsenialitását dícséri, ahogy a parádé forgatagának kellős közepén, méterekről, a bugyin keresztül is kiszúrta a csiklópierszinget. Brávó! ;-)))

Jóval arrébb a Pannon GSM giga színpadjai kifejezetten ijesztőek. (Miképpen előző éjjel a Vodafone puccos partija is ijesztő volt a csónakázótó kellős közepén.) A három színpadnyi táncos abszolút kilóg a parádé kamionos stílusából.  "Szeretlek Kati" - olvasom az igényes lírai vallomást az SMS falon. Na, ez már döfi. Ha a csajod is ilyen cizellált, akkor megérdemlitek egymást...

Körbenéznénk valami normális hely után, de olyan rémesen üresnek tűnik a felvonulási tér. Nem az igazi már ez. A DJ is igazán szánalmas módon köszön el: "Ez az utolsó szám, köszönjük a Pannon Géesemnek és a Nokia harmincháromnullanullának..." Kabbe.

Volt parádé 2006-ban is, kattints!
Volt parádé 2002-ben is, kattints!
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...