Éjfél Kapitány
2008 tavasz
Levél Éjfél Kapitánynak...

x

2008 Tavaszi zsongás


Tompán zúgott még a fülem a zenétől, a mozdulataim cseppet bizonytalanok voltak a mindenféle toxinoktól, és az ajándékok papírhalma fölött arra gondoltam, hogy ez nyilván a csúcs. Kicsit talán pihennék most, kicsit csendben örülnék annak, amim van, kicsit lelassítanám a tempót. Mindaddig így is gondoltam mindezt, amíg a másnaposságom el nem múlt, aztán persze minden visszazökkent a régi kerékvágásba. Azaz - valami mintha mégis megváltozott volna. Mintha egy ideje nem nekem kell akarnom, hogy történjek a dolgok. Mintha egy ideje nem erőből sikerülnének a dolgok, hanem... karmából? (nincs rá jobb szavam). Mindez persze nem azt jelenti, hogy repülnek azok a sültgalambok, és nekem nincs más dolgom, mint egyfalásra hamm bekapni őket. Nem. Ez csupán azt jelenti, hogy nem a helyzetbekerülésre kell elpazaroljam az energiámat - mert úgy érzem valahogy folyamatosan helyzetbe kerülök - hanem végre azok kidolgozásába adhatok bele apait anyait. Jobb szeretem, ha nem nekem kell akarnom a világot, hanem a világ akar engem.

Kövérkés garbós dj válogatja a vacsorához való zenét, fekete a bőrszíja szép új swarowski órámnak, fekete a pincérnő haja,  fekete a ruhánk, és fekete az éjszaka. Úgy érzem magam, mintha lefelé eveznék a folyón - sebesen visz a víz, és nekem csak irányítani kell. Minden mozdulatomhoz hozzátesznek az elemek. Részegnek érzem magam, bár teljesen tiszta vagyok. Vigyen a víz, sodorjon az ár.

Ugrálni akarok, barackpálinkát még nekem! Gimme gimme the man after midnight dübörögjön a zene. Táncoljatok kicsit egymással is, aztán úgyis összekeveredünk végzetesen. Bárnépség vagyunk, az éjszaka gyermekei. Vonz és taszít a hely, színes fények bombázzák a retinámat, kavarog az egész, mindenkit ismerek és senkit se.

Jó passzban vagyok. Éjfél Kapitány is on the run. Ami működik, ahhoz hozzáteszek, ami nem működik, azt azonnal feladom és kitörlöm még az emlékezetemből is. Go Johnny go! Jöhet a munka (temérdek), jöhetnek a nappalok, jöhetnek a délutánok. A legfürgébb seggű jónők a legelső sorban tekernek, én a terem közepén izzadok a spinning bicajon. Tényleg egészen másképpen érzi magát az ember, ha van benne egy kis izomláz, és az elvégzett munka öröme. Mintha kevlárban járnék, olyan izomlázat sikerült a mellembe és a tricepszembe pakolni, de jólesik. A jól végzett nap jutalma bacardi cola, sushi és színes magazinok - van még hová fokozni az önkényeztetést. Azt hiszem, ez a tavasz legfontosabb tapasztalata: szép az élet, mert olyannak akarom. Búsongjon ki-ki ahogy akar, én élvezni fogom az életet. Nyilván nem kell külön mondjam: szó szerint...

 

Szólj hozzá!
Érdekel Éjfél Kapitány többi tudósítása is? Kattints!

Kijárat...

Főoldalra...