Éjfél Kapitány
2007
Levél Éjfél Kapitánynak...

Halleluja!

Régen volt olyan évem, ami ennyire felhőtlenül boldog volt (és persze eredményes is). Tökéletes jelmondatot adtam ki, és ennek szellemében intéztem is minden ügyemet. A világ pedig - visszamosolygott rám. Annyi minden van körülöttünk, szép és csúnya, kellemes és kellemetlen, csak rajtunk áll, hogy mire fókuszálunk és milyen hangulatot teremtünk magunknak. Ha az újságot kinyitnám, keserű lennék. Ha WHO, WWF és UNICEF statisztikákat olvasnék, szomorú lennék. Ha végigsétálok a kivilágított Andrássy úton, magamnak forralt bort és quesadillát rendelek, a jónőknek konyakot, és arra gondolok, hogy valaha mindez teljességgel elérhetetlen álomnak tűnt - akkor pedig boldog vagyok. Bőven megteszem ami tőlem telik, hogy normális világban éljünk, jogom van úgy szemlélni az életemet, ahogy az nekem jól esik, pláne, ha ezzel senkinek semmi kellemetlenséget nem okozok.

Az csak a kérdés, meddig fokozható mindez. Úgy érzem, hogy egy jó darabig még igen. Ami pedig utána következik majd, attól se tartok. Ahogy kedves rajongóm megjegyezte az év elején: nem félt, hogy hedoinista periódusomban vagyok, mert biztos benne, hogy találok majd a hogyan továbbra is egy "nem szokványos megoldást a fegyelmezett elméddel".

Természetesen ellenkező reakciókat is kaptam. Kedves fórumozóm Barom szerint a kívánt életszínvonalát már jól láthatóan elért Éjfél Kapitány főhadiszállása immáron funkcióját vesztette és halott. Szíve joga, hogy ezt így gondolja, én viszont úgy hiszem, hogy van még mit mondanom. Mostanra már teljesen biztos vagyok benne, hogy a világ megváltozásának való ellenszegülés zsákutca, ami csak felesleges keserűséget szül. A régi dolgok elvesztését annyi de annyi szép és új lehetőség pótolja, mint még soha. Erről akarok még neki, és minden más kedves olvasómnak írni.

Idei jelmondatomnak a jó öreg MÉG MÉG MÉG csatakiáltást kölcsönzöm Matyitól, ez tökéletesen kifejezi a mostani lelkes hangulatomat, és szándékaimat az új évre.

 

A legjobbakat kívánja Neked is,

 

Éjfél Kapitány

 

Szerinted? Hozzászólhatsz!

Összegzés más évekről...

Kijárat...

Főoldalra...