Éjfél Kapitány
2002
Levél Éjfél Kapitánynak...

 

Szeretteim!

Az idei évben sok évre elegendő jó, és sok évre elegendő rossz történt mindnyájunkkal. Sokan mondták: az Armageddon jövel. Én is ezt mondom, és nem csupán a véres dzsihád miatt. Az csupán a jéghegy csúcsa.

Akárhogyan is alakul, ezúton is biztosítok mindenkit, Éjfél Kapitány nem fogja ölbetett kézzel nézni a mohóság és a szükség szülte kényszer diadalát a rend és az erkölcs felett. Korántsem véletlen, hogy az ijesztő történésekkel párhuzamosan Éjfél Kapitány is soha nem látott intenzitással dolgozik, hogy a maga részéről mindent megtegyen, ami megtehető. A sokat látott kék halálfej most nyer értelmet igazán. A halálfej, ami soha nem vérszomjat és kegyetlenséget, hanem a végletekig való elszántságot jelképezte Éjfél Kapitány szimbolikájában. Ez az elszántság az, amire az elkövetkező években a leginkább szüksége lesz mindnyájunknak. Ha elhagyjuk magunkat, ha, hagyjuk, hogy elsodorjon minket a szennyes ár, akkor végünk. Fogódzót kell találnunk, hogy ez ne történhessen meg. 

Ha az érdekeinkre hallgatunk, könnyen besározódunk. Az érdekeikre hallgatnak a bérgyilkosok, verőlegények, a stricik és kurvák is. Szolgáltatnak valamit, amire a piacnak határozott igénye van és megadja a szolgáltatás árát. Légy mohó, mondják Ők, vedd el, ami jár neked, a célod szentesíti az eszközt. Az érdekeink alapján dönteni - rövidlátás. 

Ha a szívünkre és megérzéseinkre hallgatunk, még veszélyesebb vizekre evezünk. A szimpátia és az ellenszenv olyan dolgok, amiket meg sem tudunk pontosan magyarázni. Nézz rá valakire az utcán és a genetikus kódod rögtön eldönti róla: szimpatikus-e vagy sem, a nélkül, hogy bármit is tudnál róla. A szívünk alapján dönteni - felelőtlenség.

Egyetlen szilárd pont marad: az elveink. Azok az elvek, amiket évek tapasztalatával a hátunk mögött, a világot, magunkat és egymást egyre jobban megismerve felállítottunk. Azok, amelyek mindezidáig megmutatták, mi helyes és mi helytelen, mi szép, mi csúnya, mi jó és mi rossz. Ezekbe a kipróbált elvekbe kell kapaszkodjunk, még akkor is, ha nehéznek tűnik, még akkor is, ha más idők következnek, amelyek úgy tűnik az elvtelen praktikumot jutalmazzák.

Szeressük egymást, segítsük egymást, legyünk erősek, legyünk hűek az elveinkhez és minden az őt megillető helyére kerül majd!

Boldog 2002.évet kíván,

 

Éjfél Kapitány

 

 

Összegzés más évekről...

 

Kijárat...

Főoldalra...